-3.2 C
București
luni, 24 ianuarie 2022
AcasăȘtirile zileiPoliticăCiolacu vrea prorogarea cu un an a pensiilor speciale ale aleșilor locali

Ciolacu vrea prorogarea cu un an a pensiilor speciale ale aleșilor locali

Liderul PSD Marcel Ciolacu, a declarat, luni seară, după ședința liderilor partidelor din coaliția de guvernare, că cea mai bună soluție este prorogarea cu un an a intrării în vigoare a pensiilor speciale pentru aleșii locali.

„S-a avut această discuție (referitoare la pensiile speciale pentru aleșii locali – n.r.). Credem că cea mai bună soluție în acest moment este prorogarea de termen pentru un an de zile”, a declarat Marcel Ciolacu după ședința coaliției de guvernare, potrivit antena3.ro.

Acesta a precizat că o nouă întâlnire va avea loc marți, de la ora 15.00.

Ciolacu a găsit soluția prin prorogarea pensiilor aleșilor locali, dar Cioloș nu ar fi de acord

Președintele USR, Dacian Cioloș, susține că orice creștere a pensiilor speciale ar însemna imposibilitatea creșterii pensiilor mici. Este un sistem ipocrit al PSD asimilat și de PNL, o să-i bântuie acest proiect, mai spune liderul USR.

Pensiile speciale pentru primari, consilieri și președinți de consilii județene au fost introduse prin Codul administrativ din 2019, însă au fost prorogate în fiecare an.

Primarii ar putea rămâne cu pensii speciale, deși liderii politici promiteau în urmă cu câteva luni că nu vor mai exista privilegii de acest gen. Proiectul de desființare a pensiilor speciale pentru aleșii locali a primit raport de respingere în Comisia juridică a Camerei Deputaților, la mijlocul lunii octombrie. S-a format și o coaliție ad-hoc – PNL, PSD și UDMR au votat umăr la umăr în acest caz.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

UE își ține personalul diplomatic în Ucraina, în dezacord cu SUA și Marea Britanie

Uniunea Europeană-UE a anunţat, luni, că va menţine personalul diplomatic în Ucraina, distanţându-se de poziţiile luate de SUA şi Marea Britanie, Bruxellesul argumentând că...

Joe Biden, videoconferință cu mai mulți lideri europeni, pentru situația din Ucraina

Preşedintele american, Joe Biden, va avea o ''videoconferinţă securizată'' cu mai mulţi lideri europeni luni la ora 20:00 GMT pentru a discuta despre situaţia...

Pandemia, o lecție pe care nu reușim să o învățăm

Așa cum am mai scris și în alte rânduri, această pandemie a luat omenirea prin surprindere și a obligat-o la reacții rapide. Pentru noi,...
Ultima oră
Pe aceeași temă