11.1 C
București
marți, 26 octombrie 2021

Ciolacu s-a trezit un pic și face opoziție. De ce e supărat pe Iohannis și Cîțu

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, crede că „Parteneriatul neconstituțional Iohannis-PNL a îngropat România în valul 4”. El îi vede pe Iohannis și Cîțu vinovați că nu s-au implicat în combaterea pandemiei: „Au pierdut vremea toată vara. Unul la golf și ceremonii cu papion, iar altul saltimbanc în campania PNL”.

„„Parteneriatul” neconstituțional Iohannis-PNL a îngropat România în valul 4! Au pierdut vremea toată vara. Unul la golf și ceremonii cu papion, iar altul saltimbanc în campania internă a PNL. Ce paturi ATI, ce testare, ce vaccinare?! Iohannis și Cîțu au stat relaxați și au tăiat frunze la câini, iar astăzi România este din nou total nepregătită în fața valului 4 al pandemiei”, scrie pe Facebook Marcel Ciolacu.

„Bilanțul negru” de marți, cu 120 de morți de COVID, 990 de bolnavi la ATI și aproape 6.800 de cazuri, „este doar începutul”, conform liderului social-democrat.

„Situația va degenera în zilele următoare. În toate aceste luni, Cîțu, Rareș Bogdan și alți apropiați ai Cotroceniului au tot invocat „parteneriatul” Iohannis-PNL, prezentat drept temelia guvernării lor. Azi, ne dăm seama că acest parteneriat- paralel total cu Constituția, înseamnă, de fapt, abandonarea țării! Președintelui și premierului le pasă strict de soarta găștii lor politice, iar restul românilor pot să moară în tăcere. Iohannis nu conduce România, ci doar marea caracatiță liberală care a acaparat toată administrația statului! Românii și-au dorit un președinte echidistant și s-au pricopsit cu unul tot mai distant față de țară și față de viața oamenilor ei. PSD are un singur parteneriat: cu românii”, adaugă Ciolacu.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 6.789 de cazuri noi de infectare cu coronavirus, iar 129 de pacienți au murit. Numărul bolnavilor internați la ATI se apropie de 1.000.

Poziția lui Marcel Ciolacu față de moțiunea depusă în Parlament de către USR PLUS și AUR este una care lasă loc de interpretări și nu arată hotărâre în direcția demiterii premierului Cîțu. PSD nu a asigurat cvorumul la Birourile Permanente Reunite pentru ca moțiunea să-și urmeze cursul firesc.

Ultima oră
Pe aceeași temă