5.5 C
București
luni, 17 ianuarie 2022
AcasăȘtirile zileiPoliticăCiolacu nu vrea vaccinarea să fie obligatorie

Ciolacu nu vrea vaccinarea să fie obligatorie

Preşedintele PSD şi al Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a afirmat, marţi, că nu este „deloc” de acord cu vaccinarea obligatorie, subliniind că dreptul la viaţă „primează” peste toate celelalte drepturi.

„Eu nu oblig pe nimeni şi nu sunt deloc de acord cu vaccinarea obligatorie. Hai, ca să fiu foarte clar. Am şi eu drepturi, ca şi dumneavoastră. Ai dreptul să nu te vaccinezi, am dreptul să mă vaccinez. Dreptul la viaţă cred că primează peste toate celelalte drepturi. Va veni domnul doctor Rafila (ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila n.r.) şi va explica exact un mecanism predictibil, ştiinţific (referitor la certificatul verde COVID n.r.). Nu condamn lumea să nu meargă la serviciu…sau… veţi vedea”, a spus Ciolacu, la TVR, conform agerpres.ro.

Marcel Ciolacu a mai arătat că nu crede că „oamenii politici trebuie să îşi mai dea cu părerea în ceea ce priveşte pandemia”, de unde putem concluziona că nici vaccinarea obligatorie nu este o decizie ce ar trebui luată de aceștia.

„Vaccinurile candidate împotriva COVID-19, aflate în portofoliul mai multor companii farmaceutice, se află în diverse stadii de testare în studii clinice răspândite pe tot globul și sub supravegherea unui număr foarte mare de autorități de reglementare. Întregul proces este gândit pentru a nu exista nicio posibilitate ca pericolele să nu fie descoperite la timp. Niciun vaccin nu va fi administrat fără aprobarea autorităților competente în domeniu. În Uniunea Europeană vaccinarea se va realiza numai cu vaccinuri autorizate de către Agenția Europeană a Medicamentului, în urma unui proces complex de analiză și evaluare, conform reglementărilor și legislației în vigoare.”, era ceea ce ne informa siteul vaccinare-covid.gov.ro, la începutul campaniei de vaccinare în România.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Laptopul merge greu? 12 cauze și soluții

Nimic cu se compară cu un laptop nou nouț. Totul merge rapid, navigarea pe internet este o plăcere, aplicațiile se deschid și se închid...

Caz șocant la școală. O elevă s-a aruncat pe geam din cauza mediei

O elevă în vârstă de 15 ani, de la Liceul Tehnologic nr. 2, din Târgu Jiu, s-a aruncat de la etaj. Din fericire, fata se...

Efectele Afacerii Djokovic

Lumea a aflat că Nole urmează să fie deportat. Avocații săi au pierdut procesul cu ministerul imigrărilor din Australia. Spre dezamăgirea fanilor, nu va...
Ultima oră
Pe aceeași temă