23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăȘtirile zileiCine este românul care i-a scris discursul lui Donald Tusk

Cine este românul care i-a scris discursul lui Donald Tusk

Mărăşescu este directorul departamentului de limbă română din cadrul Consiliului de miniștri, a cărei președinție a fost preluată oficial de România, scrie b1.ro. Românul momentului este absolvent al Univesității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, fiind specializat în limba și literatura engleză, iar ulterior a terminat Masteratul Univesității din Malaga în zona de aprofundare a traducerilor.

De-a lungul timpului, el a întreprins mai multe activități de freelancing, pentru ca în anul 2006 să ajungă în establishment-ul Uniunii Europene. De atunci, Dan Mărășescu a ocupat mai multe funcții în inima instituțiilor europene, precum cea de translator, cea de administrator sau cea de manager al calității.

Anunțul a fost făcut pe pagina socială a Mădălinei Lascu, astfel că bineînțeles utilizatorii au lansat o avalanșă de laude atât la adresa translatorului, cât și la adresa lui Donald Tusk, despre care se crede că a gândit personal cuvintele alese în alocuțiune.

Dan Mărăşescu a mărturisit că a fost impresionat de polonezul Donald Tusk și de cât de bine a citit discursul în limba română. „Am văzut reacțiile și pe Facebook și sunt surprins de ce amploare au luat lucrurile, eu nu mi-am făcut decât treaba”, a declarat traducătorul în vârstă de 43 de ani pentru Transilvania Reporter.

Acesta a dezvăluit detalii de culise despre cum a ajuns să traducă discursul oficialului european. „Discursul și l-a scris el singur, nu știu cine i-a furnizat citatele, dar cea mai mare parte a scris-o singur. Eu am primit textul în engleză și apoi l-am tradus. Am făcut și o înregistrare vocală și i-am dat-o. Nu vă imaginați că m-am întâlnit cu el și am stat față în față la masă. Nu așa se procedează’, a explicat traducătorul.

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Hidroelectrica anunță că Barajul Izvorul Muntelui este în perfectă siguranță după seismul de joi dimineață

Hidroelectrica a anunțat că Barajul Izvorul Muntelui, unul dintre cele mai mari din Europa, este în perfectă siguranţă după seismul produs joi dimineață în...
Ultima oră
Pe aceeași temă