32.2 C
București
marți, 23 iulie 2024
AcasăȘtirile zileiCinci oameni au murit și 41 sunt răniți în urma unui atac...

Cinci oameni au murit și 41 sunt răniți în urma unui atac rusesc cu rachete asupra orașului Pokrovsk


Cel puțin cinci persoane au fost ucise și alte 41 au fost rănite în urma unui atac rusesc cu rachete balistice asupra orașului Pokrovsk din regiunea Donețk, potrivit ultimului bilanț anunțat de autoritățile locale ucrainene pe 24 iunie, potrivit reuters.com.

Într-o postare pe Telegram, guvernatorul Vadym Filashkin a spus că forțele ruse au tras două rachete Iskander în oraș, distrugând complet o casă și avariind alte 16.

Un atac rusesc a făcut cel puțin doi morți și 18 răniți la Harkov

Sunt cel puţin doi morți şi 18 răniți sâmbătă într-un bombardament rusesc asupra oraşului Harkov în nord-estul Ucrainei, vizat cu regularitate de astfel de atacuri, au anunţat responsabili locali, potrivit english.alarabiya.net.

La începutul lunii mai, Rusia a lansat o ofensivă terestră surpriză în regiunea de graniţă Harkov, iar luptele acolo sunt în continuare violente, dar trupele ucrainene au reuşit în acel sector să stabilizeze frontul.

Primarul Harkovului, Ihor Terekhov, a declarat că cel puţin patru explozii au fost auzite într-o zonă rezidenţială a oraşului sâmbătă după-amiază. Armata rusă pare să fi folosit în acest atac bombe ghidate cu planare, lansate de avioanele ruseşti de la o distanţă de circa 70 de kilometri de ţintă.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă