19.6 C
Bucharest
Sunday, 1 October 2023
HomeInternaționalChina promite intensificarea comerțului și a investițiilor cu Rusia, în ciuda reproșurilor...

China promite intensificarea comerțului și a investițiilor cu Rusia, în ciuda reproșurilor occidentale

China a cerut marți o conectivitate transfrontalieră sporită cu Rusia și o cooperare mai strânsă în materie de comerț și investiții, în timp ce ambii aliați au promis legături economice tot mai strânse, în ciuda dezaprobării Occidentului după ce forțele rusești au invadat Ucraina anul trecut, notează Reuters.

Ministrul rus al dezvoltării economice a purtat marți la Beijing discuții “aprofundate” privind cooperarea economică cu ministrul chinez al comerțului, care au coincis cu o călătorie a principalului diplomat chinez, Wang Yi, la Moscova pentru discuții strategice care au dus la confirmarea vizitei președintelui rus Vladimir Putin la Beijing luna viitoare.

Ministrul chinez al Comerțului, Wang Wentao, a declarat în cadrul discuțiilor de la Beijing că această cooperare economică și comercială sino-rusă a continuat să se aprofundeze și să devină mai “solidă” sub “îndrumarea strategică” a celor doi șefi de stat, potrivit unui comunicat al ministerului său.

În condițiile în care războiul din Ucraina a intrat în al doilea an, iar Rusia este supusă sancțiunilor occidentale, Moscova a pariat pe aliatul său Beijing pentru sprijin economic.

Beijingul a respins criticile occidentale privind parteneriatul său tot mai mare cu Moscova, în contextul războiului Rusiei în Ucraina. Acesta insistă că legăturile nu încalcă normele internaționale, iar China poate colabora cu orice țară dorește.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

„Copiii nu trebuie testați în masă ca în Coreea de Nord!”

„Avem mare nevoie de reformă în educaţie, nu mai putem avea clase cu trei elevi în clasa a doua. Statul trebuie să găsească...

Pastila pentru suflet – 30 septembrie

Pastila pentru suflet - 30 septembrie - Pilda necredinciosuluiUn necredincios, care îndelungă vreme a fost un asupritor al creştinilor, trimise pe fiul său...

Vladimir Putin, anunțul făcut la un an de la anexarea unor teritorii din Ucraina

Vor fi reconstruite "şcoli, spitale, clădiri de locuinţe şi drumuri, muzee şi monumente", a declarat Putin, conform unui comunicat difuzat de Kremlin.Toate regiunile...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies