7.4 C
București
vineri, 31 martie 2023
AcasăȘtirile zileiCEO-ul Conagra vede o inflație „de două cifre” în 2023

CEO-ul Conagra vede o inflație „de două cifre” în 2023

Directorul executiv(CEO-ul) Conagra, Sean Connolly, a declarat într-un interviu pentru Reuters Newsmaker marți (10 ianuarie) că vede o inflație de două cifre în anul fiscal 2023, deși costurile proteinelor se moderează.

 „ Începem să vedem acele rate ultra-înalte ale inflației moderate, ceea ce este un semn bun, „lăstarii verzi”, așa cum îi spunem noi”, a spus Connolly, potrivit Reuters.

„ Dar trendul este în general încă inflaționist pentru compania noastră și așteptăm în continuare inflația cu două cifre pentru anul fiscal 2023. Așa că trebuie să perseverăm prin acest ciclu, așa cum facem întotdeauna și, până acum, suntem pe drumul cel bun”, a adăugat el.

Compania, cunoscută pentru mărcile Birds Eye și Chef Boyardee, și-a ridicat previziunile pentru întregul an săptămâna trecută, după ce a depășit rezultatele trimestriale, ajutată în principal de prețurile mai mari la gustările și preparatele sale aproape gata de mâncat.

Inflația a făcut totul mai scump! În 2023 brokerii se așteaptă la creșteri mari la tarifele RCA

După cum s-a observat pănă acum, 2022 a fost cel mai rău an pentru inflație. Prețurile au crescut la toate, dar mai ales la energie, alimente, piese auto, etc. Românii sunt din ce în ce mai nemulțumiți de scumpiri, de faptul că prețurile sunt în continuare ridicate la piesele auto și la polițele RCA, iar în perioada lunii decembrie au crescut foarte mult și prețurile la alimente.

În 2022 a crescut și numărul de accidente, iar asta a dus la mai multe daune de asigurare. Cu cât daunele sunt mai mari sau volumul de daune crește, cu atât și costurile pentru reparații și de înlocuire a pieselor vehiculelor sunt mai mari, iar asta duce la creșterea ratelor de asigurări.

Asiguratorii țin cont de toate aspectele și majorează și ei sumele în fiecare an, în scopul de a putea acoperi aceste costuri când se fac cereri de despăgubire. În prezent, aceste costuri cresc destul de mult, iar firmele vor să evite diferite probleme, ei fiind influențați și de faptul că una dintre cele mai mari companii de asigurări – City Insurance – a dat faliment. Aceasta avea un număr foarte mare de clienți comparativ cu alte companii, dar și tarife mici, sub 30%.

Tarifele de referință la polițele RCA variază în funcție de vârsta șoferului și capacitatea motorului. Se pare că aceștia sunt factori importanți în stabilirea acestor tarife an de an. În 2022 s-a observat o majorare de 20% din luna februarie și până în august.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Klaus Iohannis l-a primit la Cotroceni pe ministrul de Interne al Spaniei

Președintele României, Klaus Iohannis, l-a primit joi, 30 martie 2023, la Palatul Cotroceni, pe ministrul de interne al Regatului Spaniei, Fernando Grande-Marlaska Gómez, aflat...

Turcia a ratificat aderarea Finlandei la NATO

Parlamentul turc a ratificat în unanimitate joi seară aderarea Finlandei la NATO, care era blocată din mai anul trecut, la câteva zile după un...
Ultima oră
Pe aceeași temă