32.2 C
București
marți, 23 iulie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaCel mai mare spital de copii din Kiev, lovit de o rachetă...

Cel mai mare spital de copii din Kiev, lovit de o rachetă rusească. Atacurile asupra Ucrainei continuă

Cel mai mare spital de copii din Kiev, „Ohmadit”, a fost lovit luni de o rachetă rusească, provocând pagube semnificative și ducând la evacuarea pacienților. Presa ucraineană raportează că mai multe persoane sunt prinse sub dărâmături, iar echipele de salvare depun eforturi pentru a le recupera în siguranță.

Atacul a făcut parte dintr-o ofensivă extinsă cu rachete asupra Ucrainei, care a provocat cel puțin 20 de morți și 50 de răniți, conform Ministerului de Interne de la Kiev.

În urma bombardamentului, imaginile difuzate de presa ucraineană arată mame și copii bolnavi, evacuați din clădirea spitalului și îngrijiți în curtea acestuia.

Spitalul „Ohmadit” este o instituție esențială pentru tratamentul copiilor în capitala ucraineană, iar distrugerea sa afectează grav capacitatea de a oferi îngrijire medicală adecvată celor mici.

Potrivit Nexta, cel puțin o persoană a murit în atacul asupra spitalului din Kiev.

În plus, alte rachete au lovit clădiri rezidențiale și infrastructură critică, rezultând în cel puțin nouă decese suplimentare. Autoritățile locale fac eforturi pentru a restabili ordinea și a oferi sprijin celor afectați de aceste bombardamente.

Președintele Volodimir Zelenski a publicat imagini după atacul cu rachete și a declarat că peste 40 de rachete rusești au fost lansate asupra orașelor Kiev, Dnipro, Krivoi Rog, Sloviansk și Kramatorsk.

Zelenski a condamnat ferm aceste atacuri, subliniind necesitatea unui răspuns internațional și ajutor umanitar urgent pentru victimele conflictului.

Narcis Rosioru
Narcis Rosioruhttp://www.romanialibera.ro
Narcis Roșioru, născut în 1989, este un profesionist în comunicare și mass-media din București. Începând cu 1 iulie 2024, s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, Narcis a avut diverse roluri în mass-media, inclusiv editor web și specialist în social media la Europa FM, reporter la Fanatik.ro și producător video la Mediafax Group. A fost și redactor-șef la TeoTrandafir.com, unde a coordonat echipa editorială și gestionat pagina de Facebook. Narcis are o diplomă de master în Tehnici de Comunicare și Producție Mass-Media de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, unde a obținut și diploma de licență în Jurnalism.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă