Cel mai lung fluviu din Franța suferă de secetă după ce lipsa precipitațiilor a afectat regiunile Franței pe care le străbate.
În mod normal, râul Loara ar fi plin de apă spre sfârșitul lunii februarie, pe măsură ce zăpada de iarnă se topește. Dar miercuri (1 martie), filmările cu drone au arătat pete de nisip vizibile în timp ce apa se scufunda.
Cel mai lung fluviu din Franța suferă de secetă după ce bancurile de nisip scufundate au reapărut mai devreme
Bancurile de nisip scufundate în mod normal sub cel mai lung râu din Franța până la începutul primăverii au reapărut devreme, deoarece nivelul apei a scăzut mai jos decât de obicei, pe fondul unei secete record la nivel național.
Franța se confruntă cu una dintre cele mai grave secete de iarnă din istorie, numărând 32 de zile consecutive cu precipitații totale sub 1 milimetru între 21 ianuarie și 22 februarie, un record din 1959, potrivit serviciului meteorologic Meteo France.
Culturile de cereale din Franța, afectate puternic de secetă
Valurile de căldură şi seceta prelungită au devastat câmpurile cultivate cu cereale din Europa, preţurile fiind în creştere din cauza temerilor privind posibilitatea unor noi pagube la culturi.
Franţa a fost mai puţin expusă decât regiunile din nordul continentului dar, fiind cel mai mare producător de grâu din UE, revizuirea în scădere a estimărilor provoacă tensiuni pe pieţe.
„Perioadele în care au alternat valurile de căldură şi furtunile violente din anumite regiuni, precum şi ploile torenţiale din timpul recoltării, au redus anul acesta producţia la majoritatea culturilor”, se arată în raportul publicat marţi de Ministerul Agriculturii din Franţa.
Urmărește România Liberă pe Twitter, Facebook și Google News!