24.6 C
București
duminică, 19 septembrie 2021

Cei doi turişti americani rătăciţi în Bucegi, salvaţi de jandarmi

Cei doi turişti de naţionalitate americană, care s-au rătăcit marţi seară pe un traseu din masivul Bucegi, au fost găsiţi de către jandarmi şi coborâţi în oraşul Buşteni, acţiunea fiind finalizată miercuri dimineaţă, în jurul orei 4.00, potrivit Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Prahova.

„În jurul orei 19.21, cei doi turişti americani au apelat numărul unic de urgenţă 112, solicitând sprijinul jandarmilor. În căutarea şi recuperarea acestora au plecat 6 jandarmi din cadrul detaşamentului Sinaia, în jurul orei 23.15 efectivele fiind suplimentate cu încă 3 subofiţeri jandarmi. La ora 23.34 au ajuns la cei doi cetăţeni americani, găsindu-i blocaţi pe o săritoare (stâncă), la 5 m pe cursul unui pârâu în zona Valea Spumoasa. S-a procedat la coborârea acestora cu coarda în ham şi apoi coborârea, pe traseu, până în oraşul Buşteni”, a informat IJJ.

Conform sursei menţionate, acţiunea a fost foarte dificilă, fiind de durată din cauza reliefului, a traseului accidentat şi a întunericului, încheindu-se în jurul orei 4.00, fără probleme deosebite, nefiind nevoie de îngrijiri medicale de specialitate.

Cei doi turişti americani, de 22 şi 24 de ani, s-au rătăcit pe traseul Jepii Mici din masivul Bucegi.

„Aceştia, profitând de vremea frumoasă de pe Valea Prahovei, în jurul orei 15.00 au început să parcurgă traseul montan din Buşteni, pe Valea Spumoasa, sperând să ajungă până la Crucea Caraiman, dar, necunoscând traseele montane, şi epuizaţi fizic, s-au rătăcit în zona Jepii Mici”, potrivit IJJ Prahova.

Ultima oră
Pe aceeași temă