21.5 C
București
luni, 26 septembrie 2022
AcasăPoliticăCe a discutat Kelemen Hunor cu Peter Szijjarto, ministrul de externe al...

Ce a discutat Kelemen Hunor cu Peter Szijjarto, ministrul de externe al Ungariei

Kelemen Hunor, vicepremierul României, a avut o întrevedere bilaterală la București cu Peter Szijjarto, ministrul de externe al Ungariei, abordând mai multe teme de interes pentru cele două țări.

Vicepremierul Kelemen Hunor, lider al UDMR, a afirmat, marţi, că asigurarea aprovizionării cu gaze naturale şi energie electrică reprezintă o provocare „mare” şi este „foarte important” ca, în următoarele luni, cetăţenii care locuiesc în România şi Ungaria să fie în siguranţă, iar cei aflaţi în nevoie să fie protejaţi de guvernele celor două ţări.

El a avut o întâlnire cu ministrul Afacerilor Externe şi Comerţului Exterior al Ungariei, Szijjarto Peter, care s-a aflat într-o vizită la Bucureşti.

„Am discutat despre relaţiile româno-maghiare, despre provocările comunităţii maghiare din România, printre care se numără recensământul, respectiv despre dezideratele pe care le reprezentăm în cadrul coaliţiei de guvernământ. Este foarte important ca, în următoarele luni, cetăţenii care locuiesc în România şi Ungaria să fie în siguranţă, cei aflaţi în nevoie să fie protejaţi de guvernele celor două ţări, asigurarea aprovizionării cu gaze naturale şi energie electrică fiind o provocare mare”, a scris liderul UDMR, pe Facebook, conform agerpres.ro.

Kelemer Hunor a decis alături de Peter Szijjarto că este necesară consolidarea relaţiilor bilaterale dintre România şi Ungaria

Potrivit acestuia, este necesară consolidarea relaţiilor bilaterale dintre România şi Ungaria.

„Suntem dependenţi unii de alţii în această regiune, de aceea este necesară consolidarea relaţiilor bilaterale româno-maghiare, e nevoie ca miniştrii de resort să se întâlnească mai des. Suntem într-o perioadă grea, de criză, dar UDMR şi-a asumat rolul într-o coaliţie de guvernământ tocmai pentru a găsi soluţii la provocările societăţii”, a adăugat Kelemen Hunor.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Exit Poll: Extrema dreaptă din Italia, condusă de Meloni, câștigă alegerile

O alianță de dreapta condusă de partidul “Frații Italiei”, la cârma căruia se află Giorgia Meloni, a obținut o majoritate clară în viitorul parlament,...

Putin provoacă NATO

De ce se face atâta tămbălău în urma referendumurilor din provinciile Lugansk, Doneţk, Herson şi Zaporojie, teritorii care au o suprafață cumulată de mai...

Șase țări care pot fi explorate la prețul unui iPhone 14

Ei bine, fiecare iubitor de Apple este cu siguranță la curent cu lansarea a celui mai recent iPhone14. Fiind unul dintre cele mai bine...
Ultima oră
Pe aceeași temă