18.6 C
Bucharest
Tuesday, 3 October 2023
HomePoliticăCătălin Predoiu s-a întâlnit cu ambasadorul Republicii Federale Germania la București, E.S....

Cătălin Predoiu s-a întâlnit cu ambasadorul Republicii Federale Germania la București, E.S. Peer Gebauer

La data de 16 august 2023, viceprim-ministrul și ministrul Afacerilor Interne, domnul Cătălin Predoiu, a avut o întrevedere, la sediul MAI, cu E.S. domnul Peer Gebauer, ambasadorul Republicii Federale Germania la București, se arată într-un comunicat MAI.

Cei doi oficiali au evaluat temele actuale de interes reciproc aflate pe agenda europeană, cu accent pe importanța pe care MAI o acordă obiectivelor sale principale, exprimându-și împreună convingerea că realizarea acestora servește nu numai intereselor României și ale cetățenilor români, ci și ale securității europene și ale cetățenilor europeni în general. Ambasadorul german a subliniat faptul că, pe linia obiectivelor specifice afacerilor interne, România este deja un contributor valoros la consolidarea siguranței spațiului european.

Partea germană apreciază întreg sprijinul României pentru Ucraina, fiind menționate inclusiv eforturile deosebite depuse pentru realizarea exporturilor de cereale din această țară, având în vedere ultimele evoluții ale conflictului. Ministrul Predoiu a dat asigurări că țara noastră va susține în continuare Ucraina, cât timp va fi necesar, fiind stabilită o relație solidă de prietenie și bună vecinătate.

În ceea ce privește cooperarea polițienească româno-germană, interlocutorii au evidențiat nivelul excelent și amplu al acesteia, care a condus la rezultate foarte bune în lupta împotriva criminalității transfrontaliere.

Ministrul Predoiu a evocat prioritățile Ministerului Afacerilor Interne pentru următoarea perioadă care includ, pe lângă securizarea frontierei și lupta împotriva migrației ilegale, prevenirea și combaterea traficului de droguri, a criminalității organizate, a traficului de persoane și a traficului de droguri. În acest context, au fost menționate capacitățile solide ale părții române privind securizarea frontierei externe europene, prevenirea și combaterea intrărilor și șederii ilegale, returnările migranților ilegali către statele de origine, respectiv gestionarea situației privind migrația și azilul, într-un mod eficient și predictibil, în spiritul european al solidarității și responsabilității.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Satul din România care a ajuns să fie plini de orbi, dar cu permis de conducere și care conduc fără probleme

Perieni din județul Iași este plină de orbi, dar care au permis de conducere și care chiar conduc fără probleme. Cum este posibi? Situat în...

Premiul Nobel 2023 pentru Medicină, câștigat de pionierii vaccinului ARNmesager anti-COVID

 Premiul Nobel pentru Medicină 2023 a fost câștigat de cercetătoarea Katalin Kariko (Ungaria) şi medicul și cercetătorul Drew Weissman (SUA). Cei doi au...

Sociologii l-au băgat deja pe Simion în finala prezidențială. De ce nu se poate repeta modelul Iliescu-Vadim din anul 2000 și va fi nevoie...

 Gușă: Sociologii l-au băgat deja pe Simion în finala prezidențială. De ce nu se poate repeta modelul Iliescu-Vadim din anul 2000 și va...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies