14.7 C
București
miercuri, 22 septembrie 2021

De azi s-a scumpit călătoria cu metroul. Vezi mai jos care sunt cele mai rentabile cartele!

Începând din dimineața zilei de duminică, 1 august 2021, s-au modificat prețurile călătoriilor cu transportul public din București – atât cele cu metroul cât și cele cu vehiculele STB.

Astfel, începând de duminică, preţul unei călătorii cu metroul sau cu transportul în comun STB este 3 lei. Anterior, prețul unei călătorii STB era 1,30 lei, iar prețul unei călătorii cu metroul era 2,50 lei (dacă se cumpăra o cartelă de metrou de două călătorii, care costa 5 lei). 

Variante mai rentabile pentru clienți sunt biletele comune. Astfel, există un biletul comun STB / Metrorex, cu prețul de 5 lei, care va permite o călătorie cu metroul şi 90 de minute în reţeaua STB.

Un abonament de 24 de ore va costa 8 lei, iar un abonament comun STB / Metrorex pentru 24 de ore va costa 14 lei.

O noutate la abonamentele de 24 şi 72 de ore este că acestea vor fi valabile exact 24 de ore de la momentul emiterii. Deci dacă se cumpără un asemenea abonament la ora 13, el va fi valid până la ora 13 în ziua următoare. Anterior, existau abonamente „de zi”, care, dacă erau cumpărate de exemplu la ora 18, erau valabile doar până la finalul zilei, adică doar timp de șase ore rămase din acea zi.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă