26.8 C
București
duminică, 26 iunie 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalCadavrul creatorului de sisteme software John McAfee rămâne la morga spaniolă

Cadavrul creatorului de sisteme software John McAfee rămâne la morga spaniolă

Trupul neînsuflețit(cadavrul) al creatorul de sisteme software antivirus John McAfee rămâne la morga spaniolă la un an de la decesul său, în condițiile în care nu a fost încă soluționat un proces legal intentat de familia sa.

McAfee, care a lansat primul software antivirus comercial din lume în 1987, a fost găsit mort, la vârsta de 75 de ani, pe 23 iunie anul trecut, în celula sa din închisoare, la câteva ore după ce Înalta Curte spaniolă a autorizat extrădarea sa în Statele Unite pentru acuzații de evaziune fiscală. Magnatul britanico-american fusese încarcerat într-o închisoare din Barcelona timp de 8 luni, după ani de zile în care a fugit de autoritățile americane.

Autopsia a stabilit că acesta s-a sinucis. Autoritățile din penitenciar au declarat că acesta încercase deja să se sinucidă cu patru luni înainte de a muri, potrivit digi24.ro.

Cadavrul lui John McAfee rămâne în continuare la morga spaniolă, deși văduva lui nu crede în varianta sinuciderii acestuia

La scurt timp după moartea sa, văduva lui McAfee a declarat că acesta nu s-a sinucis și că va căuta „răspunsuri”.

„Este greu de descris în cuvinte cum a fost viața în ultimul an”, a scris Janice McAfee pe Twitter joi, invitând utilizatorii să semneze o petiție online „pentru a face presiuni” asupra autorităților spaniole să elibereze trupul lui McAfee, scrie Mediafax.

Petiția, semnată de 1.365 de persoane până în prezent, solicită o autopsie independentă „pentru a determina dacă motivul oficial al morții poate fi contestat sau investigat în mod privat”.

Familia lui McAfee a considerat că autopsia inițială este incompletă și a cerut verificări suplimentare, care au fost refuzate de un judecător local, a declarat miercuri avocatul regretatului antreprenor, Javier Villalba. Familia a făcut apel la această decizie.

Un judecător a decis apoi că trupul lui McAfee nu poate fi predat familiei până la soluționarea apelului lor, a precizat avocatul.

Cadavrul rămâne la aceeași morgă din Barcelona unde a fost efectuată autopsia, a declarat un purtător de cuvânt al departamentului de justiție al guvernului regional, adăugând că este neobișnuit ca trupurile identificate și revendicate de familiile lor să fie depozitate pentru o perioadă atât de lungă de timp, conform Reuters.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Cel mai bun program educațional din UE este “Traista cu sănătate”, desfășurat în România

Cel mai bun program educațional din UE este “Traista cu sănătate”, desfășurat în România. Acest titlu a fost acordat de Comisia Europeană. Programul „Traista cu...

Maia Sandu ar putea face o vizită la Kiev

Președinta Maia Sandu ar putea face o vizită la Kiev, unde ar urma să aibă o întâlnire cu președintele Volodimir Zelenski. "Există un asemenea...

Planul Urbanistic General al Capitalei a fost anulat în instanță

Planul Urbanistic General (PUG) al Capitalei a fost anulat în instanță, printr-o decizie a Tribunalului București. Decizia instanței anulează Hotărârea Consiliului General al Municipiului București...
Ultima oră
Pe aceeași temă