1.4 C
București
duminică, 16 ianuarie 2022
AcasăȘtirile zileiPoliticăCâciu îl acuză pe Nicușor Dan că face ping-pong pe Facebook cu...

Câciu îl acuză pe Nicușor Dan că face ping-pong pe Facebook cu subvenționarea termoficării

Adrian Câciu, ministrul de Finanțe, susține că Nicușor Dan, primarul Capitalei, nu a depus nicio solicitare pentru a obține ajutor pentru subvenționarea în domeniul termoficării.

”Nicușor Dan nu a depus nicio hârtie la minister, nu m-a sunat. Face meciuri de ping-pong pe Facebook”, spune Câciu.

Ministrul de Finanțe mai spune că Nicușor Dan face meciuri de ping-pong pe Facebook deși situația în București este îngrijorătoare.

„Aștept să depună orice hârtie, nu a depus nimic, nu m-a sunat… La oră de iarnă face meciuri de ping-pong pe Facebook…. E problema dânsului”, a spus Adrian Câciu, potrivit observatornews.ro.

Deși Câciu îl acuză pe Nicușor Dan de dezinteres pe subiectul termoficării, primarul s-a recent pe această temă cu Nicolae Ciucă

Ajutorul pe care Guvernul l-ar putea acorda Primăriei București pentru a acoperi o parte din cheltuielile cu termoficarea capitalei a fost subiectul întâlnirii de sâmbătă dintre primarul Nicușor Dan și premierul Nicolae Ciucă.

După întâlnire, Dan a spus că își dorește și o întrevedere cu ministrul de finanțe pentru a-i prezenta chestiunile financiare care privesc Primăria Capitalei, astfel încât reprezentantul Guvernului „să aibă informațiile direct de la sursă”.

„E important un dialog direct, fiindcă domnul ministru nu se poate baza pe informațiile de la Gabriela Firea, care pare să-și mintă și colegii de partid, nu doar bucureștenii. Vreau să existe o bună colaborare între Primăria Municipiului București și noul Guvern, fiindcă trebuie să lucrăm împreună pentru interesul bucureștenilor”, a explicat Nicușor Dan prin intermediul unui mesaj pe Facebook.

Tot săptămâna trecută, primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a declarat că a propus ca prețul pe care să îl plătească bucureștenii pentru gigacalorie să fie 280 de lei, față de 164 de lei cât a fost iarna trecută. Potrivit specialiștilor, ajutorul pe care Primăria București îl solicită de la Guvern este de 960 de milioane de lei, în condițiile în care prețul real al gigacaloriei a ajuns la 980 de lei.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Extinderea Canalului Suez se va termina în iulie 2023

Un proiect de extindere a unor părți ale Canalului Suez este de așteptat să fie finalizat după doi ani de lucrări, în iulie 2023,...

COVID-19: Danemarca renunță la restricții în ciuda răspândirii Omicron

Danemarca relaxează restricțiile COVID-19 și a permis redeschiderea anumitor locații duminică, în ciuda răspândirii variantei Omicron în țară, notează Euronews. Cinematografele, grădinile zoologice, muzeele și...
00:01:01

Flightradar urmărește avionul lui Djokovic care părăsește Australia

Serviciul global de urmărire al zborurilor Flightradar a urmărit zborul Emirates cu destinația Dubai, în care se afla Novak Djokovic. Avionul a decolat duminică, 16...
Ultima oră
Pe aceeași temă