13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăȘtirile zileiBrexit-ul și foametea – o lecție de manipulare

Brexit-ul și foametea – o lecție de manipulare

Potențiala ieșire a britanicilor din UE afectează serios credibilitatea organizației de la Bruxelles, dar și bunul mers al afacerilor companiilor transnaționale. Până în prezent, nici UE, nici corporațiile multinaționale și nici politicienii globaliști din interiorul Marii Britanii nu îndrăznesc încă să respingă explicit dorința exprimată de cetățenii britanici pentru părăsirea UE. Așa că strategia celor trei grupări de interese care vor să anuleze Brexit-ul este de a bombarda populația Marii Britanii cu scenarii catastrofale despre problemele pe care Marea Britanie le-ar putea întâmpina după ieșirea din UE. Deși Bruxelles-ul și Londra au stabilit deja că nu vor schimba nimic în relația lor până în ianuarie 2021, cetățenii britanici sunt tot mai intoxicați cu povești alarmiste promovate în media. Ultima dintre temerile induse britanicilor este frica de o criză alimentară.

 

Cum se sperie azi un popor: Ni se termină ciocolata!

Întreg stocul de ciocolată Mars existent în Marea Britanie ar putea fi epuizat în următoarele două săptămâni, în cazul în care Guvernul de la Londra nu ajunge la o înțelegere cu Bruxelles-ul privind detaliile Brexit-ului. Guvernul britanic a fost informat cu privire la aiuritoarea situație de către lanțurile comerciale care activează în Marea Britanie. Într-o întâlnire cu reprezentanții Federației Alimentelor și Băuturilor din Marea Britanie, ministrul pentru Alimentație și Mediu, Michael Gove, a fost avertizat că fabrica de Mars din Marea Britanie ar putea rămâne foarte ușor fără materie primă, în cazul în care Londra nu se înțelege cu Bruxelles-ul despre acordul pentru Brexit. Reprezentanții industriei alimentare britanice se tem că, în cazul lipsei unui acord, portul Dover, principalul acces maritim pentru mărfuri în Marea Britanie, ar putea fi complet blocat. Astfel, două din cele 21 de ingrediente care sunt folosite la fabrica de ciocolată Mars din orașul Slough se pot termina în doar două zile fără noi livrări, iar producția fabricii s-ar putea opri. În acest caz, rezervele de ciocolată Mars existente în prezent în depozite în Marea Britanie s-ar putea termina în două săptămâni, potrivit sursei.

Reprezentanții industriei alimentare se referă la un posibil blocaj al portului Dover cauzat de decizia iminentă a lanțurilor comerciale care activează în Marea Britanie de a-și spori la maximum nivelul mărfurilor din depozite, tocmai pe fondul nesiguranței cauzate de lipsa unui acord între Bruxelles și Londra.

 

Lanțurile comerciale se plâng, dar își freacă mâinile

Cel mai mare lanț comercial din Marea Britanie, Tesco, a „dezvăluit” recent că lucrea
ză intens pentru creșterea stocurilor de marfă din Insulă. Compania pretinde că măsura este necesară pentru a face față variantei în care Londra nu va ajunge la un acord de înțelegere cu Bruxelles-ul. Directorul Tesco, Dave Lewis, a declarat că asigurarea neîntreruptă a mărfurilor alimentare în magazinele din Marea Britanie este „cea mai mare provocare” a companiei, în contextul în care Marea Britanie se pregătește de ieșirea din UE. ”Cel mai greu e să asigurăm produse alimentare perisabile dacă nu va exista un acord între părți“, a argumentat șeful Tesco. Declarațiile au fost făcute la scurt timp după ce Tesco a publicat rezultatele financiare pentru prima jumătate a anului 2018, în care compania a înregistrat noi recorduri atât ale vânzărilor, cât și ale profitului, potrivit ziarului The Independent.

 

Înfricoșarea britanicilor are ca scop anularea Brexit

În realitate, niciun pericol real nu amenință în prezent comerțul dintre Marea Britanie și restul Uniunii Europene, cu excepția instabilității induse artificial de Bruxelles și de opoziția britanică și încurajată de lanțurile comerciale.

Deși Guvernul de la Londra se află sub o presiune enormă de a încheia săptămâna aceasta acordul de principiu cu Bruxelles-ul privind Brexit-ul, în realitate lipsa unui acord între părți nu poate provoca nici o problemă majoră relațiilor economice dintre Marea Britanie și UE. Cele două părți au convenit deja ca între Marea Britanie și UE să nu se aplice până în ianuarie 2021 nici o schimbare față de situația actuală. Deși Bruxelles-ul condiționează acest statu-quo de semnarea unei înțelegeri de către Guvernul de la Londra, Uniunea Europeană nu poate schimba nimic în relația cu Marea Britanie în cazul în care Cabinetul condus de Theresa May nu semnează acordul. Mai mult, Bruxelles-ul ia în considerare extinderea statuquo-ului cu încă doi ani, până în ianuarie 2023! Evident, UE condiționează extinderea statu-quo-ului cu cei doi ani suplimentari doar dacă Londra va semna până duminică acordul de înțelegere cu Bruxelles-ul.

Altfel spus, amenințările la adresa cetățenilor britanici cu privire la pericolele economice ale lipsei acordului cu UE pentru Brexit nu pot fi aduse la îndeplinire în următorii ani de Bruxelles. Beneficiarii campaniei de înspăimântare a britanicilor sunt în primul rând birocrații Uniunii Europene, cărora nu le convine se dea suveranitatea înapoi unui stat membru. Apoi, campania de înspăimântare a britanicilor servește companiilor capitaliste multinaționale, care nu doresc ca profiturile lor să fie limitate de bariere vamale sau de alte posibile măsuri ale protejării economiei britanice. 

Cele mai citite

Modificări ale liniilor STB 90 și 201

Începând de sâmbătă, 30.03.2024, traseele liniilor urbane 90 și 201 se comasează, urmând ca noul traseu organizat între terminalele „Arena Națională” și „Semănătoarea” să...

Încercare disperată a avocaților lui Mario Iorgulescu de a-l scăpa de închisoare: „Suferă de leziuni cerebrale încă din copilărie”

Avocaţii lui Mario Iorgulescu încearcă să-l scape pe tânăr de condamnarea de 13 ani şi 8 luni de închisoare pentru omor, susţinând că are...

Copilul tău și-a pierdut pofta de mâncare? Iată ce trebuie să faci!

Lipsa de apetit la copii reprezintă o problemă comună, care adesea îngrijorează părinții. Este esențială o abordare atentă și informată pentru a identifica cauzele...
Ultima oră
Pe aceeași temă