4.7 C
București
vineri, 21 ianuarie 2022
AcasăSpecialBreaking: Consiliul Europei va analiza trei decizii împotriva României date de CEDO

Breaking: Consiliul Europei va analiza trei decizii împotriva României date de CEDO

Comitetul de Miniștri al Consiliului Europei va ține o reuniune trimestrială pentru a supraveghea executarea hotărârilor și deciziilor Curții Europene a Drepturilor Omului de la Strasbourg, în perioada 30 noiembrie – 2 decembrie.

Cazurile propuse spre examinare detaliată privesc Armenia, Azerbaidjan, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Finlanda, Franța, Georgia, Ungaria, Italia, Lituania, Macedonia de Nord, Polonia, Republica Moldova, România, Federația Rusă, Turcia, Ucraina și Regatul unit.

Deciziile luate de Comitetul de Miniștri în timpul reuniunii vor fi publicate pe site-ul Consiliului Europei vineri, 3 decembrie.

În conformitate cu articolul 46 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului, hotărârile Curții Europene a Drepturilor Omului sunt obligatorii pentru statele în cauză.

Comitetul Miniștrilor supraveghează executarea hotărârilor judecătorești pe baza informațiilor furnizate de autoritățile naționale, solicitanți, ONG-uri, instituțiile naționale pentru drepturile omului (INDH) și alte părți interesate.

Cazurile care privesc România sunt următoarele:

Bucur și Toma – Condamnarea unui avertizor de integritate pentru că a dezvăluit informații privind supravegherea secretă ilegală a serviciilor de informații;lipsa garanțiilor în cadrul statutar care reglementează supravegherea secretă.

M.C. și A.C. – Lipsa unei investigații eficiente privind relele tratamente din partea unor părți private, inclusiv a posibilelor motive homofobe din spatele atacului.

S.C. Polyinvest S.R.L. și Alții – Neexecutarea hotărârilor arbitrale sau a hotărârilor judecătorești naționale definitive care obligă companiile în legătură controlate de stat să plătească diverse sume companiilor reclamante

Link-uri:
Documente de ședință
Video despre procesul de supraveghere
Fișe de țară și tematice privind executarea hotărârilor CEDO

Cele mai citite
00:02:05

Marea Britanie pune presiune asupra Rusiei să se retragă

Marea Britanie a făcut presiuni vineri asupra Rusiei să se retragă de la granița Ucrainei, înainte de a face „o greșeală strategică masivă.” Vorbind...

O nouă victimă a Completului Morții: Mircea Drăghici

Despre cum a fost executat Mircea Drăghici, fostul deputat PSD, televiziunile îmbuibate de bani de la partide (circa zece milioane de Euro, anul trecut)...

Naomi Osaka a fost eliminată de la Australian Open

Campioana în apărare, Naomi Osaka, a fost eliminată de la Australian Open de americanca Amanda Anisimova. Numărul 60 mondial, Anisimova, a salvat două puncte...
Ultima oră
Pe aceeași temă