24.6 C
București
marți, 28 iunie 2022
AcasăSpecialBreaking: Consiliul Europei va analiza trei decizii împotriva României date de CEDO

Breaking: Consiliul Europei va analiza trei decizii împotriva României date de CEDO

Comitetul de Miniștri al Consiliului Europei va ține o reuniune trimestrială pentru a supraveghea executarea hotărârilor și deciziilor Curții Europene a Drepturilor Omului de la Strasbourg, în perioada 30 noiembrie – 2 decembrie.

Cazurile propuse spre examinare detaliată privesc Armenia, Azerbaidjan, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Finlanda, Franța, Georgia, Ungaria, Italia, Lituania, Macedonia de Nord, Polonia, Republica Moldova, România, Federația Rusă, Turcia, Ucraina și Regatul unit.

Deciziile luate de Comitetul de Miniștri în timpul reuniunii vor fi publicate pe site-ul Consiliului Europei vineri, 3 decembrie.

În conformitate cu articolul 46 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului, hotărârile Curții Europene a Drepturilor Omului sunt obligatorii pentru statele în cauză.

Comitetul Miniștrilor supraveghează executarea hotărârilor judecătorești pe baza informațiilor furnizate de autoritățile naționale, solicitanți, ONG-uri, instituțiile naționale pentru drepturile omului (INDH) și alte părți interesate.

Cazurile care privesc România sunt următoarele:

Bucur și Toma – Condamnarea unui avertizor de integritate pentru că a dezvăluit informații privind supravegherea secretă ilegală a serviciilor de informații;lipsa garanțiilor în cadrul statutar care reglementează supravegherea secretă.

M.C. și A.C. – Lipsa unei investigații eficiente privind relele tratamente din partea unor părți private, inclusiv a posibilelor motive homofobe din spatele atacului.

S.C. Polyinvest S.R.L. și Alții – Neexecutarea hotărârilor arbitrale sau a hotărârilor judecătorești naționale definitive care obligă companiile în legătură controlate de stat să plătească diverse sume companiilor reclamante

Link-uri:
Documente de ședință
Video despre procesul de supraveghere
Fișe de țară și tematice privind executarea hotărârilor CEDO

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 205: Consiliul de Securitate al ONU se reunește, după ultimele bombardamente ale Kremlinului

UPDATE, ora 09:14: Bilanţul morţilor în urma atacului cu rachetă al forţelor ruse asupra unui centru comercial din Kremenciuk a crescut la 16 morţi...

Rusia amenință din nou NATO cu al treilea război mondial

Orice intruziune în peninsula Crimeea din partea unui stat membru NATO ar putea echivala cu o declaraţie de război la adresa Rusiei, care ar...

Parlamentul celebrează 25 de ani de Parteneriat strategic între România și SUA

Plenul Parlamentului se reuneşte astăzi de la ora 11:00, într-o şedinţă comună pentru aniversarea a 25 de ani de la lansarea Parteneriatului strategic dintre...
Ultima oră
Pe aceeași temă