7.6 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăȘtirile zileiBorbély: Dezvoltarea durabilă, un răspuns la criza pandemică

Borbély: Dezvoltarea durabilă, un răspuns la criza pandemică

„În România, ca și în celelalte țări, criza pandemiei a adus o mulțime de provocări. Fiecare aspect al vieții noastre a fost afectat. Toate instituțiile publice, precum și ceilalți actori sociali au trebuit să își schimbe abordarea și să găsească cea mai bună soluție pentru a face față obstacolelor pandemice. Cel mai bun răspuns la criza pandemiei este dezvoltarea durabilă. Solidaritatea și rezistența sunt singurul mod de a merge mai departe. De aceea trebuie să cooperăm mai bine și să consolidăm cooperarea multilaterală și parteneriatele din regiunea UNECE”, a susținut László Borbély.

În contextul Forumului, marți, 16 martie, România a organizat un side-event cu tema Alinierea Planurilor Europene de Redresare și Reziliență cu Agenda 2030 pentru dezvoltare durabilă: rolul coerenței politicilor și al liderilor din serviciile publice. Din partea României, au luat cuvântul Cristian GHINEA ministrul investițiilor și proiectelor europene, Siegfried Mureșan, europarlamentar, László Borbély, consilier de stat.

„A fost un prilej extraordinar de a ne confirma că avem nevoie unii de alții mai mult ca niciodată și că toate eforturile noastre de redresare după pandemia Covid19 trebuie să aibă la bază Obiectivele de Dezvoltare Durabilă ale Agendei 2030. Toți paneliștii și participanții au adus contribuții valoroase ce vor face obiectul unei Note orientative practice, care va sprijini țările să consolideze coerența politicilor pentru dezvoltare durabilă și să găsească echilibrul între cele trei dimensiuni ale dezvoltării durabile – economic, social şi de mediu”, a declarat László Borbély, coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă.

Forumul este unul dintre cele mai importante evenimente internaționale în domeniul dezvoltării durabile iar László Borbély, coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Guvernului României a avut calitatea de co-președinte, alături de Francisco André, secretar de stat pentru afaceri externe și cooperare, din Portugalia.

Evenimentul în cifre: 7 zile de acțiune pe cele 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă ale Agendei 2030, 12 mese rotunde virtuale de training, peste 20 de evenimente paralele și diverse pre-întâlniri, culminate cu sesiuni plenare hibride, cu participarea reprezentanților la nivel înalt din 56 de țări ce vor adopta Agenda Oficială, element simbol al forumului.

În deschiderea sesiunii de astăzi au luat cuvântul: Amina J. Mohammed, Secretar General Adjunct al ONU, Munir Akram, președinte ECOSOC, Olga Algayerova, Secretar executiv al UNECE.

 

Cele mai citite

Cluburile participante în noul format al Champions League vor primi și mai mulți bani. Anunțul UEFA

UEFA le-a transmis federaţiilor membre şi cluburilor modul detaliat în care vor fi repartizaţi banii în viitoarea ediţie a Ligii Campionilor, care se va...

Migraţia ilegală la frontierele României a scăzut, în primele două luni ale acestui an, cu 35%

Vești bune de la granițele României. Migrația ilegală a scăzut, în primele două luni ale acestui an, cu 35%, transmite MAI. Reducerea semnificativă a migrației...

Claudiu Târziu (AUR): „Aberant, un elev român este amendat pentru patriotism!”

Senatorul Claudiu Târziu, preşedintele Consiliului Naţional de Conducere al Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), se declară revoltat de cazul unui elev de liceu din...
Ultima oră
Pe aceeași temă