16.9 C
București
marți, 28 septembrie 2021

Bistriţa: Un pacient dintr-un spital a căzut pe geam, în cap

Inspectoratul de Poliţie Bistriţa-Năsăud a declanşat marţi o anchetă, după ce un bărbat de 47 de ani din comuna Telciu, judeţul Bistriţa-Năsăud, a căzut, în noaptea de luni spre marţi, de la etajul I al Secţiei de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Bistriţa, unde fusese internat. Bărbatul a fost transportat în stare gravă, cu fractură cervicală, în secţia de Anestezie-Terapie Intensivă a spitalului.

“În acest caz a fost declanşată o anchetă pentru a stabili împrejurările în care a avut loc incidentul. S-a deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă”, a declarat pentru Mediafax purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Bistriţa-Năsăud, Crina Sîrb.

În acest caz a fost declanşată şi o anchetă internă pentru a se stabili împrejurările în care a căzut bărbatul.

“Un pacient în vârstă de 47 de ani, internat în Secţia Boli Infecţioase (etaj I) a Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa, a fost găsit de către personalul sanitar căzut în curtea complexului spitalicesc de pe str. Alba Iulia din municipiul Bistriţa. Potrivit medicului de gardă, pacientul fusese internat de duminică în Secţia Boli Infecţioase cu sindrom febril, fără probleme psihice cunoscute. Întrucât în cursul serii de 10.09.2018 a prezentat agitaţie, la ora 22:00, asistenta de serviciu i-a administrat Diazepam injectabil. La verificarea saloanelor de la ora 23:40, pacientul dormea. La administrarea medicaţiei de la miezul nopţii, acesta nu a fost găsit în salon, lenjeria patului şi pervazul geamului prezentând materii fecale. Imediat s-a dat alarma, pacientul fiind găsit căzut în curtea unităţii”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa-Năsăud, Camelia Strungari.

Personalul medical a apelat numărul unic de urgenţă 112, bărbatul fiind preluat de un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă şi transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe, unde a fost diagnosticat cu fractură cervicală şi internat în Secţia Anestezie-Terapie Intensivă.

Ultima oră
Pe aceeași temă