5.6 C
București
vineri, 3 decembrie 2021
AcasăȘtirile zileiInternaționalBärbel Bas, succesoarea lui Wolfgang Schäuble la conducerea Bundestagului

Bärbel Bas, succesoarea lui Wolfgang Schäuble la conducerea Bundestagului

Bärbel Bas, din cadrul Partidului Social-Democrat (SPD), a fost aleasă marţi în funcţia de preşedinte al Bundestagului, Camera inferioară a Parlamentului Germaniei, succedându-l pe Wolfgang Schäuble, informează publicaţia Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Bärbel Bas, în vârstă de 53 de ani, a primit 576 de voturi pentru din totalul de 724, în prima şedinţă a noii legislaturi din Germania.

„Mulţumesc din toată inima pentru acest vot. Voi fi preşedintele tuturor parlamentarilor”, a declarat Bärbel Bas.

Înainte de învestirea lui Bärbel Bas, Wolfgang Schäuble a mai ținut un discurs

În discursul final, Wolfgang Schäuble, care a fost preşedinte al Bundestagului din octombrie 2017 până acum, a pledat pentru reformarea sistemului electoral german.


„Dacă am reuşi să modificăm sistemul electoral, nu aş mai fi atât de trist după experienţele amare din ultima legislatură. Este necesar un sistem electoral mai simplu, acest lucru nu suportă amânare”, a afirmat Wolfgang Schäuble, conform jurnalul.ro

Politicianul din cadrul Uniunii Creştin-Democrate (CDU) a pierdut postul de preşedinte al Bundestagului după victoria Partidului Social-Democrat în scrutinul parlamentar.

Partidul Social-Democrat (SPD, centru-stânga) al noului președinte al Bundestag, Bärbel Bas , s-a clasat pe primul loc în scrutinul legislativ desfăşurat la sfârşitul lunii septembrie în Germania, obţinând 25,7% din voturi (206 locuri în Bundestag, Camera inferioară a Parlamentului). Uniunea Creştin-Democrată / Uniunea Creştin-Socială (CDU/CSU) se situează pe locul doi, cu 24,1% (196 de locuri în Bundestag), şi va ajunge în opoziţie dacă SPD va forma o coaliţie guvernamentală cu Alianţa ’90/Verzi şi cu Partidul Liber-Democrat (FDP).

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. S-a ocupat de partea de comunicare a instituției Avocatului Poporului, în calitate de consilier al Avocatului Poporului, în perioada februarie 2015- iulie 2019. Este absolvent și licențiat al trei facultăți: Facultatea de Fizică, Facultatea de Automatizări, Facultatea de Drept, ultima fiind terminată în iulie 2021. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Vaccinare în România: 45.000 de persoane imunizate în ultimele 24 de ore

Vaccinare în România: 45.000 de persoane imunizate în ultimele 24 de ore, a anunțat joi CNCAV. Dintre aceștia, peste 10.000 au primit prima doză...

Balonul de AUR, un Eurovision fotbalistic cu final banal

Balonul de AUR, cel mai prestigios premiu fotbalistic individual, decernat în fiecare an, a generat un scandal mediatic de amploare după ce a fost...

Omicron ar putea deveni dominantă în Europa în câteva luni

Omicron ar putea deveni dominantă în Europa în câteva luni, avertizează experții de la Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC), agenția Uniunii...
Ultima oră
Pe aceeași temă