16.8 C
București
marți, 17 mai 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalBärbel Bas, succesoarea lui Wolfgang Schäuble la conducerea Bundestagului

Bärbel Bas, succesoarea lui Wolfgang Schäuble la conducerea Bundestagului

Bärbel Bas, din cadrul Partidului Social-Democrat (SPD), a fost aleasă marţi în funcţia de preşedinte al Bundestagului, Camera inferioară a Parlamentului Germaniei, succedându-l pe Wolfgang Schäuble, informează publicaţia Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Bärbel Bas, în vârstă de 53 de ani, a primit 576 de voturi pentru din totalul de 724, în prima şedinţă a noii legislaturi din Germania.

„Mulţumesc din toată inima pentru acest vot. Voi fi preşedintele tuturor parlamentarilor”, a declarat Bärbel Bas.

Înainte de învestirea lui Bärbel Bas, Wolfgang Schäuble a mai ținut un discurs

În discursul final, Wolfgang Schäuble, care a fost preşedinte al Bundestagului din octombrie 2017 până acum, a pledat pentru reformarea sistemului electoral german.


„Dacă am reuşi să modificăm sistemul electoral, nu aş mai fi atât de trist după experienţele amare din ultima legislatură. Este necesar un sistem electoral mai simplu, acest lucru nu suportă amânare”, a afirmat Wolfgang Schäuble, conform jurnalul.ro

Politicianul din cadrul Uniunii Creştin-Democrate (CDU) a pierdut postul de preşedinte al Bundestagului după victoria Partidului Social-Democrat în scrutinul parlamentar.

Partidul Social-Democrat (SPD, centru-stânga) al noului președinte al Bundestag, Bärbel Bas , s-a clasat pe primul loc în scrutinul legislativ desfăşurat la sfârşitul lunii septembrie în Germania, obţinând 25,7% din voturi (206 locuri în Bundestag, Camera inferioară a Parlamentului). Uniunea Creştin-Democrată / Uniunea Creştin-Socială (CDU/CSU) se situează pe locul doi, cu 24,1% (196 de locuri în Bundestag), şi va ajunge în opoziţie dacă SPD va forma o coaliţie guvernamentală cu Alianţa ’90/Verzi şi cu Partidul Liber-Democrat (FDP).

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Macron mută decisiv pentru alegerile parlamentare: Elisabeth Borne, noul premier al Franței

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a nominalizat-o pe Elisabeth Borne, actualul ministru al Muncii, pentru funcţia de premier, în contextul remanierii decise după scrutinul prezidenţial...

Zece persoane au fost ucise în bombardamente în orașul Severodonețk din estul Ucrainei

Cel puţin zece persoane au fost ucise în bombardamente ruse asupra oraşului Severodonețk, în estul Ucrainei, aproape înconjurat de forţele Moscovei, a anunţat luni...
00:00:41

Vicepreședintele SUA Kamala Harris sosește în Emiratele Arabe Unite(EAU) unde se întâlnește cu noul lider

Vicepreședintele SUA Kamala Harris și o delegație de înalți oficiali au sosit luni la Abu Dhabi pentru a-și oferi condoleanțele după moartea conducătorului din...
Ultima oră
Pe aceeași temă