11 C
București
marți, 21 septembrie 2021

Bărbatul care a lovit un poliţist local, cercetat în stare de libertate

Biroul de Presă al IPJ Harghita a anunţat, marţi, că „Judecătoria Odorheiu Secuiesc a respins propunerea de arestare preventivă şi a dispus faţă de cel în cauză măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile”.

După comiterea faptelor, bărbatul a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore, fiind acuzat pentru comiterea infracţiunilor de lovire sau alte violenţe şi distrugere şi, ulterior, a fost prezentat instanţei de judecată.

IPJ Harghita reaminteşte că faţă de cel în cauză, un bărbat de 37 ani, din Odorheiu Secuiesc, „există date şi indicii că l-ar fi lovit în repetate rânduri pe concetăţeanul său G.R., de 20 de ani, şi a lovit de mai multe ori cu un snowmobil şi autoturismul în care acesta se deplasa şi pe care l-a urmărit din zona turistică Mădăraş, până în satul Sub Cetate din comuna Zetea”.

Adjunctul Poliţiei Locale Odorheiu Secuiesc, Katona Lorand, a declarat luni, pentru AGERPRES, că, în noaptea de sâmbătă spre duminică, poliţistul local se afla în timpul liber, într-o pensiune din zona Harghita-Mădăraş, când a fost ameninţat şi invitat să părăsească incinta de către un bărbat, „renumit om de afaceri din Odorheiu Secuiesc”.

Potrivit sursei citate, agentul nu a răspuns solicitării acestuia, iar când a părăsit pensiunea, a fost atacat de cel care l-a ameninţat şi i-au fost aplicate „mai multe lovituri cu pumnii şi picioarele, provocându-i răni grave în zona feţei”.

Katona Lorand a precizat că poliţistul local a reuşit, cu ajutorul prietenilor, să părăsească zona cu un autoturism şi să sune la numărul de urgenţă 112. Ulterior, agresorul a urmărit cu un snowmobil autoturismul, pe o distanţă de aproximativ 20 kilometri, şi a intrat de mai multe ori cu viteză în acesta.

Sursa citată a menţionat că poliţistul local a fost internat în spital cu leziuni multiple în zona feţei şi cu fractură de piramidă nazală.

Adjunctul Poliţiei Locale Odorheiu Secuiesc susţine că incidentul a fost cauzat de faptul că agresorul a fost sancţionat de mai multe ori de poliţistul local şi de colegii acestuia, „fiind nemulţumit de activitatea acestuia şi a agenţilor”.

Ultima oră
Pe aceeași temă