27.3 C
București
duminică, 19 septembrie 2021

Bacalaureat 2021: un număr de 63 de candidați au fost eliminați pentru tentivă de fraudă

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Educaţiei, prezenţa la prima probă a examenului de Bacalaureat a fost de 97% pe ţară şi au lipsit 3.618 candidaţi.

„La prima probă scrisă a examenului naţional de Bacalaureat din sesiunea iunie-iulie 2021 (Limba şi literatura română), desfăşurată astăzi, 28 iunie, au fost prezenţi 117.807 candidaţi (97% din totalul candidaţilor înscrişi pentru susţinerea acestei probe: 121.488). Nu s-au prezentat 3.618 candidaţi. Pentru fraudă sau tentativă de fraudă au fost eliminaţi 63 de candidaţi. Aceştia nu vor mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat”, informează sursa citată.

Marţi va avea loc proba obligatorie a profilului, iar miercuri – proba la alegere a profilului şi a specializării. Ultima probă – limba şi literatura maternă – va fi susţinută joi de elevii din rândul minorităţilor naţionale.

Primele rezultate vor fi afişate în data de 5 iulie, până la ora 12,00. Contestaţiile pot fi depuse/ transmise în aceeaşi zi, în intervalul orar 12,00 – 18,00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situaţie, candidaţii completează, semnează şi depun/ transmit prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/ reprezentanţii legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 9 iulie.

Ultima oră
Pe aceeași temă