23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăȘtirile zileiAvram Iancu a încheiat cursa pe Marea Neagră între Sulina şi Istanbul

Avram Iancu a încheiat cursa pe Marea Neagră între Sulina şi Istanbul

Cursa s-a desfășurat de-a lungul ţărmului Mării Negre, fără să poarte costum de neopren şi fără să utilizeze labe de înot, bibliotecarul din Petroşani dedicând acest eveniment Centenarului Marii Uniri, scrie Agerpres.

Victoria lui Avram Iancu a fost anunţată de către preşedintele Sindicatului Administraţiei Publice “Forţa Legii”, Ringo Damureanu, care s-a deplasat la Istanbul împreună cu soţia sportivului, pentru a-l întâmpina pe acesta la finalul acestei curse care a început în România pe 2 septembrie.

Liderul sindical a menţionat, pe pagina sa de Facebook, că Avram Iancu a fost întâmpinat la sosirea la Istanbul, în finalul cursei, de către consulul general al României, Iulian Gherman.

Avram Iancu nota miercuri dimineaţa, pe pagina sa de socializare, înainte de ultimii şapte kilometri ai cursei, că în strâmtoarea Bosfor a fost nevoit să traverseze şenalul navigabil de câteva ori pentru a tăia din curbele acesteia şi a reduce astfel din distanţa care trebuia parcursă.

“Am fost escortaţi de două şalupe turceşti. Am ascultat întocmai indicaţiile. Au fost schimbări bruşte de direcţie, sprinturi de 200-300 de metri pentru a putea ieşi din direcţia de deplasare a navelor foarte mari. În tot acest timp, Ulise Galu (caiacistul care l-a însoţit în Turcia ca echipă de suport, n.r.) nu s-a desprins de lângă mine. (…) Mai e puţin de îndurat acest frig ce pătrunde până în suflet! Trăiască România!”, scria Avram Iancu pe pagina sa de Facebook.

Conform caiacistului Ulise Galu, care face parte din echipa de suport a lui Avram Iancu, temperatura apei este de circa 16 grade Celsius.

Avram Iancu a pornit înot, pe 2 septembrie, de la Sulina, propunându-şi să străbată un traseu de 630 de kilometri de-a lungul coastei Mării Negre, până la Istanbul. El şi-a început cursa din locul în care s-a aflat, anul trecut, la finalul celor 2.860 de kilometri pe care i-a parcurs înot, în vara lui 2017, pe întreg cursul Dunării.

Sportivul şi-a propus să încheie noul parcurs după aproximativ 45 de zile, însă din cauza condiţiilor meteo potrivnice şi a valurilor mari, termenele s-au decalat cu două săptămâni.

“Doresc ca, de unde s-a terminat o poveste, să începem o alta pentru a reaminti românilor deznădăjduiţi şi pentru a arăta lumii întregi că ADN-ul românesc este puternic”, scria, la debutul cursei, pe site-ul său, Avram Iancu.

Polisportivul din Petroşani este cunoscut pentru performanţele sale prin care a parcurs înot Canalul Mânecii, în august 2016, şi pentru faptul că a înotat, în vara lui 2017, pe tot traseul fluviului Dunărea, fără să poarte costum de neopren sau labe de înot.

Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Atenționare Cod galben de vânt puternic în 15 județe din țară

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare Cod galben de vânt puternic valabilă vineri, până la ora 18:00, în 15 judeţe, şi o...

Grav accident auto pe DN2 – E85, în Vrancea! Opt persoane, rănite în urma coliziunii dintre un autoturism și un microbuz

Opt persoane au fost rănite, vineri, la intersecţia DJ 205 R Coteşti cu DN2 - E85, în urma coliziunii dintre un microbuz de transport...
Ultima oră
Pe aceeași temă