15.2 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021

Avocat: Situație dezastruoasă. Mă lovesc la tot pasul de decizii aberante ale judecătorilor

Dragoș Râmniceanu spune că avocaților nu li se mai permit pledoarii mai lungi de 5 minute la Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ), iar concluziile scrise nu mai sunt citite de judecători din lipsă de timp.

„Situația în instanțe este dezastruoasă. Zilele acestea mă lovesc la tot pasul de decizii aberante ale judecătorilor care încalcă orice principii de drept. La CAB au reușit chiar să instituie o putere de lucru judecat privitoare la aplicarea dreptului comun în detrimentul legii speciale a insolvenței. La ICCJ nici nu se mai lasă să faci o pledoarie mai lungă de 5 minute, după care îți cere să depui concluzii scrise prin registratură, dar pronunțarea vine imediat după sfârșitul ședinței”, a scris într-un comentariu pe rețeaua de socializare Linkedin avocatul Râmniceanu, care are o experiență de 17 ani ca avocat definitiv.

El mai spune că peste tot se cenzurează onorariul avocatului și se admit cereri formulate de avocați stagiari, fără ca nimeni să le ceară socoteală. „Acum 2 zile am prins un avocat stagiar, care de 2 ani punea concluzii la CAB și Tribunale. Mai mult pe baza inepțiilor cerute de el, judecătorii au dat soluții ciudate. Niciun moment nu s-au gândit să îl verifice pe avocat, dacă are vechimea necesară. Acum 17 de ani, când eram proaspăt definitiv nu puteam nici măcar să deschid gură fără să mi se ceară să arăt legitimația”, a mai scris Râmniceanu.

Ultima oră
Pe aceeași temă