15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăȘtirile zileiAutorităţile din Ploiești nu îşi explică avaria majoră pe conducta de apă

Autorităţile din Ploiești nu îşi explică avaria majoră pe conducta de apă

Dobre a precizat că a aflat despre avarie nu de la APA Nova sau DSP, ci de la dispeceratul Primăriei, unde au sunat foarte mulţi oameni într-un timp scurt.

Edilul Ploieştiului a afirmat, luni după-amiază, în cadrul unei conferinţe de presă, că nu se ştie ce a produs avaria pe magistrală, în urma căreia locuitorii din centrul şi nordul oraşului au interdicţia de a folosi apa de la robinet. 
 
“Sunt foarte curios să văd ce s-a întâmplat acolo, vorbim de o conductă de 630 mm diametru, polietilenă de înaltă densitate, montată în anul 2015, şi sunt foarte curios să văd unde s-a dus întreaga cantitate de apă care a rezultat din conductă. Nu am identificat niciun punct în care apa să iasă la suprafaţă, există nişte caverne ceva, pentru că altfel nu se explică”, a afirmat Adrian Dobre.
 
El a precizat că acea conductă, care este una dintre cele patru magistrale principale care alimentează oraşul, a fost reabilitată în anul 2015 de către o firmă, odată cu reabilitarea liniei de tramvai, iar lucrarea se află în garanţie până în anul 2020.
 
Primarul Ploieştiului a mai spus şi că a aflat despre avaria produsă sâmbătă dimineaţă nu de la Apa Nova, nici de la Direcţia de Sănătate Publică (DSP), ci de la dispeceratul Primăriei, unde mai mulţi locuitori au sunat într-un interval scurt de timp, reclamând că apa de la robinet are culoarea cafelei. 
 
“După ce am făcut comandamentul, i-am pus să dea un comunicat comun (pe reprezentanţii companiei Apa Nova Ploieşti şi cei ai Direcţiei de Sănătate Publică Prahova – n.r.). Probabil că dacă nu am fi făcut comandamentul respectiv, nu ar fi existat absolut niciun comunicat. Am insistat asupra acestui lucru pentru că cetăţenii trebuie să ştie ce măsuri să ia în astfel de situaţii”, a mai spus Adrian Dobre.
 
O avarie majoră a afectat, sâmbătă dimineaţă, conducta care alimentează centrul şi cartierele din nordul municipiului Ploieşti, peste 50.000 de oameni fiind afectaţi. DSP Prahova şi Apa Nova Ploieşti s-au contrazis în declaraţii. În condiţile în care, la câteva ore de la anunţarea avariei, compania de furnizare a apei anunţa că apa poate fi băută, DSP Prahova menţinea interdicţia privind folosirea acesteia pentru băut, spălat sau în scopuri menajere – altele decât acelea de a trage apa la toalete.
 
Peste 5.000 de copii învaţă în şcolile şi grădiniţele din zonele afectate, iar autorităţile au decis nu doar să anunţe prin afişe că apa nu este potabilă, ci şi să întrerupă sursele de apă care ar putea fi folosite pentru băut din unităţile de învăţământ.
 
Rezultatele analizelor bacteriolorgice prelevate de DSP Prahova vor fi gata în cursul zilei de marţi.

Cele mai citite

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...

Rolul ficatului în eliminarea toxinelor din organism

Una dintre principalele funcţii ale ficatului este detoxifierea. Acest organ esenţial al organismului este responsabil pentru metabolizarea şi eliminarea toxinelor, curăţarea sângelui prin filtrarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă