24.6 C
București
marți, 28 iunie 2022
AcasăȘtirile zileiCoronavirusAutoritățile din China au găsit primul caz cu transmitere comunitară al variantei...

Autoritățile din China au găsit primul caz cu transmitere comunitară al variantei Omicron

Autorităţile din China au raportat sâmbătă primul caz de transmitere comunitară cu varianta Omicron detectat la Beijing, cu doar câteva săptămâni înainte de deschiderea Jocurilor Olimpice de Iarnă, transmite Reuters care citează media chineze.

Televiziunea chineză de stat a anunţat sâmbătă că a fost identificat un pacient cu varianta Omicron a noului coronavirus. Autorităţile au închis şi izolat complet complexul rezidenţial în care locuieşte persoana infectată, precum şi locul său de muncă şi au colectat 2.430 de mostre pentru testare de la persoane care au legătură cu aceste două locaţii, conform unui oficial din districtul Haidian.

Autorităţile au avertizat că varianta Omicron măreşte şi mai mult riscul de transmitere a bolii COVID-19, în contextul în care numeroşi chinezi se întorc din străinătate sau călătoresc dintr-o zonă în alta a ţării pentru a fi alături de cei dragi cu ocazia Noului An Lunar, sărbătoare ce începe la sfârşitul lunii ianuarie.

Autorităţile locale din multe părţi ale Chinei i-au sfătuit pe rezidenţi să nu-şi părăsească localitatea dacă pot evita acest lucru, iar zeci de curse aeriene internaţionale şi interne au fost anulate.

În afară de Beijing, China a raportat cazuri de transmitere comunitară cu varianta Omicron în cel puţin alte 4 provincii şi municipalităţi – în oraşul nordic Tianjin, în provincia centrală Henan, în provincia sudică Guangdong şi în provincia Liaoning (nord-est). Numărul total al cazurilor de infecţii cu varianta Omicron din China rămâne însă neclar, notează Reuters, conform agerpres.ro.

He Qinghua, un reprezentant al Comisiei Naţionale chineze pentru Sănătate (NHC) a declarat tot sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că varianta Omicron a fost detectată şi la Shanghai, fără a preciza care este numărul persoanelor infectate sau dacă varianta a fost detectată la localnici sau la persoane care au venit din afara ţării. Oficialul chinez a mai susţinut că au fost identificate cazuri de infectare cu Omicron în 14 provincii chineze la persoane venite de peste hotare, fără a preciza însă despre ce provincii sau regiuni este vorba.

China raportase primul caz de transmitere comunitară al Omicron, deși numărul de cazuri este de doar câteva sute pe zi

Într-un comunicat dat publicităţii sâmbătă, NIH a raportat 165 de noi cazuri de infectare pentru data de 14 ianuarie, în scădere faţă de totalul de 201 cazuri înregistrate cu o zi înainte. Dintre noile infectări, 104 s-au transmis local, prin comparaţie cu 143 cu o zi înainte. Noile cazuri de transmitere comunitară sunt din Henan, Tianjin, Guangdong, Shaanxi şi Zhejiang.

De asemenea, China a raportat şi identificarea a 25 noi cazuri de infecţii asimptomatice pentru data de 14 ianuarie, după ce în ziua anterioară anunţase 42 de infecţii asimptomatice. China clasifică cazurile asimptomatice în mod separat faţă de cazurile confirmate, precizează Reuters.

În ultimele 24 de ore nu s-a înregistrat niciun nou deces din cauza COVID-19, condiţii în care numărul total al victimelor a rămas de 4.636. De la începutul pandemiei China a înregistrat 104.745 de cazuri.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Parchetul European investighează în România o fraudă de 5 milioane de euro

Parchetul European, condus de Laura Codruța Kovesi, investighează în România o fraudă de peste 5 milioane de euro. În această anchetă, Parchetul European (EPPO)...
00:00:40

Tatăl luptătorului marocan din Donețk condamnat la moarte cere o intervenție rapidă pentru salvarea lui

Tatăl unui bărbat marocan, condamnat la moarte de către o instanță din autoproclamata Republică Populară Donețk (RPD) pentru acuzații de mercenariat, a cerut țării...

Pectoralii liderilor G7 și moartea cailor verzi

Liderii țărilor din G7, prezenți ieri la castelul Garmisch-Partenkirchen din Bavaria, și-au bătut joc de imaginea de macho a președintelui rus Vladimir Putin.  . „Să...
Ultima oră
Pe aceeași temă