28.7 C
București
sâmbătă, 10 iunie 2023
AcasăȘtirile zileiAutoritățile deschid încă două puncte de trecere la granița cu Ungaria

Autoritățile deschid încă două puncte de trecere la granița cu Ungaria

Autoritățile române deschid două puncte de trecere suplimentare la granița cu Ungaria care vor prelua călătorii în această perioadă aglomerată. Acestea vor fi în judeţul Arad, respectiv Variaşul Mic şi Nădlac III.

Andrei Dincă, purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, a susținut că cele două puncte se vor deschide în funcție de numărul de călători ajunși în țară.

Două puncte de trecere suplimentare vor fi deschise la frontiera cu Ungaria

„Cele două puncte ocazionale sunt operaţionale, sunt folosite de personalul din zona de frontieră în zilele de weekend, urmând ca dacă situaţia o va impune, în acord cu partea maghiară, să fie folosite şi in celelalte zile din săptămână. Orice modificare privind redirecţionarea traficului o vom comunica public”, a declarat Dincă.

În weekend-ul trecut, aproximativ 50.000 de mii de persoane au intrat în România prin punctele de trecere Nădlac I şi Nădlac II. Timpii de așteptare în cursul săptămânii sunt în parametrii normali. Luni, oamenii au așteptat maxim 30 de minute la  Nădlac II. Pentru a nu aglomera traficul, au fost deschise 7 artere.

De asemenea, la Nădlac II este deschisă şi o arteră specială pentru persoanele vaccinate care vin în România. Acestea au de așteptat și mai puțin pentru procedurile formale. Traficul de la frontiera cu Ungaria a devenit aglomerat încă de săptămâna trecută. Mulți români care lucrează în străinătate vin acasă în preajma Sărbătorilor.

De luni, 20 decembrie, devine obligatoriu formularul digital de intrare în România (PLF). Platforma electronică pe care se completează formularul PLF este deja în funcțiune.

Citiți România Liberă și pe Google News!

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Timișoara: A șaptea ediție a conferinței internaționale „Security Challenges in the Balkans”

Astăzi a avut loc, la Timișoara, a șaptea ediție a conferinței internaționale “Security Challenges in the Balkans”, un eveniment unic în regiunea de vest...
00:00:18

VIDEO: Un urs a băgat spaima într-un cartier întreg! Autoritățile l-au capturat

Un urs negru care se afla în libertate și dădea târcoale unui cartier din Washington D.C. a fost capturat! Potrivit poliției, ursul s-a urcat în...

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 472: Pentagonul anunță o nouă tranșă de ajutor militar pentru țara invadată

Ministerul american al Apărării a anunţat un ajutor militar suplimentar de 2,1 miliarde de dolari pentru Ucraina, care va conţine capacităţi esenţiale de apărare...
Ultima oră
Pe aceeași temă