19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăȘtirile zileiAutoritățile deschid încă două puncte de trecere la granița cu Ungaria

Autoritățile deschid încă două puncte de trecere la granița cu Ungaria

Autoritățile române deschid două puncte de trecere suplimentare la granița cu Ungaria care vor prelua călătorii în această perioadă aglomerată. Acestea vor fi în judeţul Arad, respectiv Variaşul Mic şi Nădlac III.

Andrei Dincă, purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, a susținut că cele două puncte se vor deschide în funcție de numărul de călători ajunși în țară.

Două puncte de trecere suplimentare vor fi deschise la frontiera cu Ungaria

“Cele două puncte ocazionale sunt operaţionale, sunt folosite de personalul din zona de frontieră în zilele de weekend, urmând ca dacă situaţia o va impune, în acord cu partea maghiară, să fie folosite şi in celelalte zile din săptămână. Orice modificare privind redirecţionarea traficului o vom comunica public”, a declarat Dincă.

În weekend-ul trecut, aproximativ 50.000 de mii de persoane au intrat în România prin punctele de trecere Nădlac I şi Nădlac II. Timpii de așteptare în cursul săptămânii sunt în parametrii normali. Luni, oamenii au așteptat maxim 30 de minute la  Nădlac II. Pentru a nu aglomera traficul, au fost deschise 7 artere.

De asemenea, la Nădlac II este deschisă şi o arteră specială pentru persoanele vaccinate care vin în România. Acestea au de așteptat și mai puțin pentru procedurile formale. Traficul de la frontiera cu Ungaria a devenit aglomerat încă de săptămâna trecută. Mulți români care lucrează în străinătate vin acasă în preajma Sărbătorilor.

De luni, 20 decembrie, devine obligatoriu formularul digital de intrare în România (PLF). Platforma electronică pe care se completează formularul PLF este deja în funcțiune.

Citiți România Liberă și pe Google News!

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

România deschide dosare penale pentru spectacolele pirotehnice de pe stadioane; Ungaria se mândrește cu ele. FOTO

În țara noastră, introducerea de articole pirotehnice pe arenele sportive este interzisă, iar președintele FC Rapid București, Daniel Nicolae, și un lider galeriei giuleștene...

Proiect de pace durabilă

Anulată de două războaie în curs, Ucraina și Gaza, și umbrită de conflicte potențiale, precum cel din jurul Taiwanului, pacea este din nou tematizată....

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...
Ultima oră
Pe aceeași temă