10.4 C
București
miercuri, 22 septembrie 2021

Atenționare meteo, vin ninsorile peste România

În intervalul 7 decembrie, ora 14.00 – 8 decembrie, ora 10.00, vor fi ninsori moderate cantitativ, intensificări ale vântului, precipitații mixte și polei, au anunțat luni meteorologii.

„În intervalul menționat, în Oltenia, sudul Banatului și local în Muntenia, precum și în Munții Banatului, în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură va ninge și se va depune strat de zăpadă. Mai ales în Oltenia și sud-vestul Munteniei acesta va depăși pe arii restrânse 8…10 cm, iar la munte se vor atinge grosimi de 15…20 cm. Cu precădere la începutul intervalului, vântul va avea intensificări, cu rafale, în general, de 70 – 80 km/h în sud-vestul extrem și la munte și 45 – 55 km/h în regiunile sudice și sud-estice. Îndeosebi în vestul Carpaților Meridionali, zăpada va fi temporar viscolită.”, este mesajul transmis de ANM.

În Moldova și Transilvania sunt așteptate ninsori în general slabe cantitativ, iar în restul teritoriului precipitațiilor vor fi mai ales sub formă de ploaie și lapoviță, iar în sud-estul țării, precum și la munte, pe alocuri, se va depune polei.

Ultima oră
Pe aceeași temă