5.5 C
București
luni, 17 ianuarie 2022
AcasăȘtirile zileiPoliticăAtac al USR la adresa PNL, PSD, UDMR pentru un tun imobiliar...

Atac al USR la adresa PNL, PSD, UDMR pentru un tun imobiliar de 500 milioane de dolari

USR a ieșit la atac împotriva PNL, PSD și UDMR acuzând un tun imobiliar în valoare de 500 milioane de dolari.

USR a reacționat dur marți după ce senatorii PNL, PSD și UDMR au votat pentru suplimentarea ordinii de zi a Comisiei Economice din Senat cu discutarea și adoptarea unui raport pozitiv asupra inițiativei legislative prin care statul român cedează gratuit un teren de la Romexpo care valorează sute de milioane de euro, arată USR.

USR a votat împotrivă și se va lupta să oprească acest „tun imobiliar transpartinic”, arată USR într-un comunicat de presă.

USR nu e de acord cu inițiativa PNL, PSD și UDMR ce a ajuns la Senat pentru că ar ascunde un tun imobiliar

Inițiativa legislativă urmează să fie dezbătută și votată în plenul Senatului, care este prima cameră sesizată.

„Conform inițiativei legislative, 46 hectare de teren din zona Romexpo ar urma să fie trecute din proprietatea statului în proprietatea privată a CCIR, urmând ca pe acestea să se desfășoare în fapt, un proiect imobiliar gigantic, în valoare de aproape 3 miliarde de euro, conform estimărilor dezvoltatorilor. USR s-a opus și se opune unei asemenea operațiuni care are ca rezultat înstrăinarea fără niciun fel de beneficiu a bunurilor statului. În sprijinul poziției sale, USR a adus ca argumente pozițiile exprimate de Ministerul Justiției, de Ministerul de Finanțe, de Consiliul Concurenței și de RAPPS, care toate s-au opus unui asemenea demers. De asemenea, Comisia Europeană și-a exprimat interesul cu privire la această inițiativă legislativă.

USR și UDMR au atacat, anul trecut, la Curtea Constituțională inițiativa legislativă, iar CCR a declarat-o constituțională (în ciuda opiniei separate exprimată de doi judecători constituționali care au afirmat că o asemenea operațiune se face prin hotărâre de guvern și nu prin lege).
Legea s-a reîntors în Parlament, la reexaminare, în urma cererii venite din partea Președintelui României”, transmite sursa citată, conform jurnalul.ro.

Conform acesteia, în aprilie 2021, PNL a început să facă presiuni pentru adoptarea pe repede înainte a legii, fără niciun fel de dezbatere publică.

USR s-a opus și a blocat adoptarea rapidă a inițiativei PNL acuzând un tun imobiliar de sute de milioane de dolari.

În viziunea USR, terenul de la Romexpo nu poate fi cedat gratuit de stat: „Avem nevoie să ne valorificăm activele statului în mod transparent și printr-o licitație deschisă adresată pieței și cu respectarea competiției”.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Premieră în fotbalul românesc. Ministerul Sportului dă bani la FRF

Se schimbă regulile și în fotbal. Ministrul sportului, Eduard Novak, a decis ca în premieră, FRF să primească bani de la minister. Anunțul a...

A murit Elena Curti. Cine a fost ultima fiică a lui Mussolini

A murit, la aproape 100 de ani, Elena Curti, ultima fiică naturală a lui Mussolini. Elena Curti, fiica naturală a lui Mussolini, a murit la...

România își întărește prezența militară din Bosnia și Herțegovina

România a suplimentat contribuţia la misiunea militară EUFOR ALTHEA, din Bosnia și Herțegovina, începând de luni, cu un detaşament format din 30 de militari...
Ultima oră
Pe aceeași temă