11.7 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăȘtirile zileiAproximativ 180 de angajați ai MAI au primit calitatea de suspect anul...

Aproximativ 180 de angajați ai MAI au primit calitatea de suspect anul trecut

„Un număr de 176 lucrători MAI au primit calitatea de suspect (112 pentru infracţiuni de corupţie şi 64 pentru alte fapte). De asemenea, alte 904 persoane au dobândit aceeaşi calitate procesuală (528 suspecţi pentru infracţiuni de corupţie şi 376 pentru alte fapte). Totodată, 143 lucrători MAI au fost inculpaţi (+27%), dintre care 102 pentru infracţiuni de corupţie şi 41 pentru alte fapte, iar alte 655 persoane (din afara MAI) au fost cercetate în calitate de inculpat (361 pentru fapte de corupţie şi 294 pentru alte fapte)”, notează DGA.

Au fost arestate preventiv, inclusiv prin măsura arestului la domiciliu/reşedinţă, 127 de persoane, o creştere cu 28% faţă de anul 2019, dintre care 38 lucrători MAI (+73%).

„Din analiza acestor indici rezultă faptul că, în conformitate cu ordonanţele de delegare emise de procurori, suspecţii/inculpaţii/arestaţii din categoria persoanelor fără calitate specială în marea lor majoritate au făcut obiectul unor dosare care au legătură cu lucrătorii MAI”, se menţionează în bilanţ.

Potrivit Direcţiei Anticorupţie, instrumentarea dosarelor penale s-a efectuat sub directa coordonare a procurorilor de caz, astfel că, în perioada analizată, au fost consemnate 1.213 sesizări cu caracter penal înregistrate la structurile unităţii, care au fost înaintate la parchete.

De asemenea, poliţia judiciară a DGA a efectuat cercetări, conform ordonanţelor de delegare, în 1.753 de dosare penale (înregistrate cu număr unic), rezultate atât din sesizarea DGA, cât şi din sesizarea proprie a structurilor de parchet.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă