31 C
București
sâmbătă, 13 august 2022
AcasăȘtirile zileiAproximativ 180 de angajați ai MAI au primit calitatea de suspect anul...

Aproximativ 180 de angajați ai MAI au primit calitatea de suspect anul trecut

„Un număr de 176 lucrători MAI au primit calitatea de suspect (112 pentru infracţiuni de corupţie şi 64 pentru alte fapte). De asemenea, alte 904 persoane au dobândit aceeaşi calitate procesuală (528 suspecţi pentru infracţiuni de corupţie şi 376 pentru alte fapte). Totodată, 143 lucrători MAI au fost inculpaţi (+27%), dintre care 102 pentru infracţiuni de corupţie şi 41 pentru alte fapte, iar alte 655 persoane (din afara MAI) au fost cercetate în calitate de inculpat (361 pentru fapte de corupţie şi 294 pentru alte fapte)”, notează DGA.

Au fost arestate preventiv, inclusiv prin măsura arestului la domiciliu/reşedinţă, 127 de persoane, o creştere cu 28% faţă de anul 2019, dintre care 38 lucrători MAI (+73%).

„Din analiza acestor indici rezultă faptul că, în conformitate cu ordonanţele de delegare emise de procurori, suspecţii/inculpaţii/arestaţii din categoria persoanelor fără calitate specială în marea lor majoritate au făcut obiectul unor dosare care au legătură cu lucrătorii MAI”, se menţionează în bilanţ.

Potrivit Direcţiei Anticorupţie, instrumentarea dosarelor penale s-a efectuat sub directa coordonare a procurorilor de caz, astfel că, în perioada analizată, au fost consemnate 1.213 sesizări cu caracter penal înregistrate la structurile unităţii, care au fost înaintate la parchete.

De asemenea, poliţia judiciară a DGA a efectuat cercetări, conform ordonanţelor de delegare, în 1.753 de dosare penale (înregistrate cu număr unic), rezultate atât din sesizarea DGA, cât şi din sesizarea proprie a structurilor de parchet.

Cele mai citite
00:00:49

Percheziții la clădirea din New Jersey în care locuiește presupusul atacator al lui Salman Rushdie

Vineri (12 august) au fost efectuate percheziții la clădirea din New Jersey în care locuiește presupusul atacator al romancierului de origine indiană Salman Rushdie....

Un fost om de știință de la NASA este prima persoană care s-a modificat genetic și ar putea schimba soarta omenirii

În mod tradițional, oamenii de știință și medicii și-au dedicat timpul și viața studierii anatomiei umane. Până în prezent, pe acești oameni ne-am bazat...

Aglomerație în vămi: aproape 346.000 de persoane, prin punctele de frontieră, în ultimele 24 de ore

Aproximativ 345.900 de persoane, cetăţeni români şi străini, cu aproximativ 83.440 mijloace de transport, au efectuat formalităţile de control (atât pe sensul de intrare,...
Ultima oră
Pe aceeași temă