23.8 C
Bucharest
Tuesday, 26 September 2023
HomeȘtirile zileiAproape 209100 persoane au trecut vineri prin punctele de frontieră de la...

Aproape 209100 persoane au trecut vineri prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări

Aproximativ 209100 de persoane, cetăţeni români şi străini, cu peste 55.000 de mijloace de transport au efectuat, vineri, formalităţile de control (atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire) prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări.

Conform Poliţiei de Frontieră, pe sensul de intrare în România au fost 104.498 de persoane, dintre care 8.352 de cetăţeni ucraineni. Începând cu data de 10 februarie 2022 (perioadă pre-conflict) până la data de 26 mai 2023, au intrat în România 4.339.882 cetăţeni ucraineni, potrivit agerpres.ro.

Informaţii privind situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line, care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/.

209100 de persoane au trecut prin punctele de frontieră de la nivelul întregii țări, aplicându-se și amenzi contravenționale de aproape 27930 lei

În ceea ce priveşte activităţile specifice, în zonele de competenţă – punctele de trecere şi “frontiera verde” – poliţiştii de frontieră au constatat:

 • 48 de fapte ilegale (28 infracţiuni şi 20 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini;
 • valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la aproximativ 27.930 lei;
 • bunuri ridicate în vederea confiscării, în valoare de peste 396.279 lei;
 • nu s-a permis intrarea în ţară a 27 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege, şi de asemenea nu s-a permis ieşirea a 16 cetăţeni români din diferite motive legale.

  Aglomerație în toate punctele de frontieră din țară

  Este aglomerație în toate punctele de frontieră din țară, duminică, cele mai solicitate puncte fiind la vămile Giurgiu și Nădlac 2. Potrivit Poliției de Frontieră, în ultimele 24 de ore s-a înregistrat un trafic crescut în punctele de trecere a frontierei, în special la graniţa cu Bulgaria şi Ungaria, atât pe sensul de intrare, cât și pe sensul de ieșire din țară.

  Aici polițiștii de frontieră au dispus măsuri pentru fluidizarea traficului de persoane şi mijloace de transport, prin suplimentarea personalul Poliţiei de Frontieră care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor, precum și deschiderea suplimentară a arterelor de control până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere.

  De asemenea, reprezentanții I.T.P.F. Oradea, I.T.P.F. Sighetu Marmației și I.T.P.F. Giurgiu sunt în contact permanent cu autoritățile de frontieră din Ungaria și Bulgaria, pentru stabilirea unor măsuri comune, în baza protocoalelor bilaterale, astfel încât controlul de frontieră să se desfășoare cu operativitate.
  În ultimele 24 de ore, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalitățile de control aproximativ 194.800 persoane, cetățeni români și străini, cu peste 47.000 mijloace de transport (dintre care 8.400 automarfare).
  Pe sensul de intrare au fost aproximativ 98.500 persoane cu 22.900 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 96.300 persoane cu 24.100 mijloace de transport.Frontiera cu Ungaria a fost tranzitată de aproximativ 59.500 de persoane şi 22.000 de mijloace de transport (3.500 automarfare), din care pe sensul de intrare în ţară au fost aproximativ 30.600 de persoane cu 11.600 mijloace de transport și 2.300 automarfare.
  La granița cu Ungaria, cele mai tranzitate puncte sunt P.T.F. Nădlac II (se lucrează pe 10 artere și 2 statii mobile pe sensul de intrare, 6 artere pe cel de ieșire), P.T.F. Borş (se lucrează pe 4 artere pe sensul de intrare, 4 artere pe cel de ieșire) şi P.T.F. Petea (se lucrează pe 5 artere pe sensul de intrare, 4 artere pe cel de ieșire), iar la granița cu Bulgaria traficul cel mai intens este prin P.T.F. Giurgiu (se lucrează pe 4 artere pe sensul de intrare, 7 artere pe cel de ieșire).

  Polițiștii de frontieră le recomandă cetăţenilor români şi străini care tranzitează frontiera națională în această perioadă să folosească toate punctele de frontieră deschise în regim internaţional și să se informeze cu privire la condiţiile de călătorie în statele de destinaţie şi în cele tranzitate.

  Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Motivul real pentru care pâinea este cel mai periculos aliment din dieta românilor. Pericolul este mai mare decât ai crede

Pâinea albă, un aliment de bază în dieta tradițională românească, este consumată zilnic de majoritatea gospodăriilor. Însă, ceea ce mulți nu știu este...

Gogonele murate pentru iarnă. Secretul pe care orice gospodină trebuie să-l știe

Pentru a pregăti cele mai bune gogonele murate pentru iarnă este musai să alegi unele ferme şi netede, fără urme de lovituri ori...

Bătaie cu pumni și picioare între zeci de elevi, în fața primăriei din Făgăraș! Poliția, depășită numeric

În imagini se vede cum zeci de tineri se bat la câțiva metri de primărie. Elevii s-au certat în club, în timpul petrecerii,...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies