27 C
București
miercuri, 24 iulie 2024
AcasăLifestyleAnouk Aimée, steaua enigmatică din „A Man and a Woman”, „La Dolce...

Anouk Aimée, steaua enigmatică din „A Man and a Woman”, „La Dolce Vita” și „8 1/2”, a murit la vârsta de 92 de ani

Actrița Anouk Aimée, frumoasa și sofisticata franțuzoaică ce a încântat filmele lui Federico Fellini, Jacques Demy, Sidney Lumet, Bernardo Bertolucci și Claude Lelouch, a murit. Avea 92 de ani, scrie presa internațională.

Fiica lui Aimée a transmis într-o postare pe Instagram că starul a murit acasă, la Paris, fără a oferi alte detalii.

Cunoscută în special pentru rolul ei alături de Jean-Louis Trintignant în „A Man and a Woman” (1966) regizat de Lelouch — pentru care a primit o nominalizare la Oscar pentru cea mai bună actriță și a câștigat un Glob de Aur — Aimée a jucat și în filme remarcabile precum „La Dolce Vita” (1960) și „8 1/2” (1963) ale lui Fellini, „Lola” (1961) regizat de Demy, „Montparnasse 19” (1958) al lui Jacques Becker și „Tragedia unui om ridicol” (1981) al lui Bertolucci.

Cariera ei a început la sfârșitul anilor 1940 și a durat până în prezent, incluzând o reuniune cu Trintignant în „The Best Years”, epilogul lui Lelouch din 2019 la „A Man and a Woman”.

Într-un interviu din 2007, Aimée, elegantă, a dezvăluit secretul ei despre actorie pentru The Guardian: „Fellini care m-a învățat asta: Cel mai important lucru este să asculți, pur și simplu să asculți ce spun celelalte personaje. Și să nu te iei prea în serios.”

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă