23 C
București
joi, 18 august 2022
AcasăSocialANAF a găsit o firmă de pază din București care nu a...

ANAF a găsit o firmă de pază din București care nu a înregistrat 931031 de ore(106 ani) lucrate de agenții săi

Inspectorii Direcției Generale Antifraudă Fiscală (DGAF) din ANAF au identificat o firmă de pază din București care, în perioada 2016-2021, a cauzat bugetului un prejudiciu total de peste 7,14 milioane lei prin deducerea nelegală a TVA și declararea parțială a muncii a peste 180 de agenți de pază.

Pentru recuperarea prejudiciului cauzat inspectorii antifraudă au sesizat Parchetul competent.

Inspectorii antifraudă au verificat contractele de pază pentru spații comerciale, proiecte de dezvoltare imobiliară, clădiri rezidențiale, clădiri de birouri sau depozite din București și jud. Ilfov și au constatat un cuantum de 931.031 de ore (~106 ani) lucrate efectiv de personalul angajat, dar neînregistrate în pontaje sau în contabilitate. Astfel, reprezentanții firmei controlate și-au încălcat obligația de a declara și achita contribuțiile sociale și impozitul pe venit și au cauzat un prejudiciu de peste 4,94 milioane lei, conform antena3.ro.

ANAF a controlat o firmă de pază din București care nu a înregistrat timpul lucrat de agenții săi, dar și nereguli privind deducerea TVA

De asemenea, inspectorii DGAF au identificat achiziții fictive de carburant în valoare de peste 11 milioane lei, pentru care s-a obținut deducerea de TVA în cuantum de cca 2,19 milioane lei. Pentru justificarea disimulării cumpărării și consumului de carburant, reprezentanții firmei de pază au falsificat bonuri fiscale, au încheiat contracte de comodat cu persoane fizice, fără a utiliza în realitate autovehiculele respective, în timp ce o singură persoană a completat toate foile de parcurs din care rezulta că ar fi fost străbătuți 34.759.334 km, în condițiile în care distanța de la Pământ la Lună este de 384.400 km.

ANAF–Antifraudă și Inspecția Muncii vor derula controale comune pentru asigurarea accesului angajaților la sistemele de asigurare socială și la alte instrumente de protecție socială, prin plata contribuțiilor sociale obligatorii și a impozitului pe salarii, și declararea muncii în rândul tuturor categoriilor de contribuabili.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă