18.8 C
Bucharest
Friday, 22 September 2023
HomeLifestyleAmsterdam majorează taxele pentru turiști

Amsterdam majorează taxele pentru turiști

Consiliul orașului Amsterdam va majora taxele de turism, atunci când vizitatorii își achită cazarea, cu scopul de a genera 30 de milioane de euro în plus la bugetul orașului.

Cu toate acestea, o creștere a majorării taxelor de turism nu va avea un impact semnificativ asupra numărului de turiști, a declarat Van Buren, șefa finanțelor, la prezentarea planurilor de cheltuieli ale Amsterdamului pentru 2023.

Orașul, care se luptă să reducă impactul turismului de masă, a avut anul trecut un câștig de 44 de milioane de euro din veniturile din taxa de turism. Taxele din tursim au generat aproape 140 de milioane de euro pentru oraș în 2022.

După cum a relatat anterior Parool, 100 de milioane de euro au fost alocați pentru un pod pentru biciclete peste calea navigabilă IJ în estul orașului. Cu toate acestea, proiectul total va costa cel puțin 300 de milioane de euro, iar orașul speră că guvernul național va contribui la finanțare.

Alte 10 milioane de euro sunt alocate pentru a reduce listele de așteptare pentru serviciile de îngrijire a tinerilor și 9 milioane de euro pentru a oferi ajutor și locuințe pentru noii veniți în oraș, cum ar fi refugiații.

Printre alte proiecte care vor continua se numără Muzeul Sclaviei (29 de milioane de euro) și un nou complex teatral în Nieuw West, deși bugetul pentru acesta a fost redus de la 115 milioane de euro la 97 de milioane de euro.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Scene șocante la Arad – Un bărbat a fost înjunghiat cu o șurubelniță în gât, de un soț gelos

Acesta a fost transportat în stare gravă la spital unde a fost supusă unei intervenții chirurgicale.Potrivit martorilor, cele două victime au fost atacate...

Unui elev de liceu din Cluj i-a explodat telefonul mobil în timpul unui curs

Momentul a fost filmat de un alt copil. În imagini se vede cum în doar câteva secunde toată sala de clasă s-a umplut...

S-a aflat de ce a murit starul unui serial extrem de îndrăgit de adolescenți

Actorul american Angus Cloud, cunoscut pentru rolul său din serialul de succes "Euphoria", a murit în iulie, la vârsta de 25 de ani,...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies