17.7 C
București
miercuri, 25 mai 2022
AcasăȘtirile zileiPoliticăAlin Nica nu vrea să se asocieze cu Dominic Fritz, asistat de...

Alin Nica nu vrea să se asocieze cu Dominic Fritz, asistat de un „babysitting administrativ”

Președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, respinge ideea lui Sorin Grindeanu, ministrul transporturilor, de înființare a unei asociații de Dezvoltare Intercomunitară care să cuprindă și orașul Timișoara, pentru finalizarea unor proiecte de infrastructură. El consideră că guvernarea locală a lui Dominic Fritz “are nevoie de consultanți bine plătiți care să livreze babysitting administrativ.”

În urmă cu ceva timp, Alin Nica i-a solicitat ministrului transporturilor să cedeze partea de vest a lucrărilor pentru centura Timișoarei Consiliului Județean, în vederea realizării cât mai rapide a lucrărilor.

Într-un mesaj public, liderul liberal al județului a spus că are capacitate administrativă și financiară pentru finalizarea acesteia.

Dominic Fritz este asistat de un babysitting administrativ

În 2021 a gestionat proiecte de investiții de 330 de milioane de lei, adică 62 de milioane de EURO, dintre care mai mult de jumătate a fost alocată lucrărilor de infrastructură rutieră.

”Este limpede pentru oricine înțelege puțină administrație că, în formula de acum, Primăria Municipiului Timișoara întâmpină dificultăți chiar și în gestionarea proiectelor moștenite și servite pe tavă, iar în cazul puținelor inițiative noi are nevoie de consultanți bine plătiți care să livreze babysitting administrativ,” subliniază Nica.

citește și: De ce nu apare vreun lider politic veritabil?

Nu există niciun argument ca ideea ministrului Grindeanu să fie pusă în funcțiune, conform președintelui CJT.

“Așadar, nu găsesc niciun argument pertinent în favoarea constituirii unei Asociații de Dezvoltare Intercomunitară împreună cu Primăria Municipiului Timișoara deoarece, Consiliul Județean Timiș are o capacitate managerială superioară, iar gestionarea Variantei de Ocolire Timișoara Vest în cadrul administrației județene, în corelare cu planul de amenajare al teritoriului județean, este singurul scenariu oportun si fezabil”, încheie liderul CJT, potrivit Ziua de vest.

Ministrul transporturilor Sorin Grindeanu a recomandat, în vederea realizării Centurii Vest de ocolire a Timișoarei, înființarea unei structuri asociative, care să includă Timișoara, chiar și comunele Sânmihaiu Român și Săcălaz, pe teritoriul cărora trece traseul centurii.

Marius Ghilezanhttp://mariusghilezan.ro/
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite

Fostul cancelar german Gerhard Schröder s-a retras din conducerea Gazprom

Fostul cancelar german Gerhard Schröder, apropiat al preşedintelui rus Vladimir Putin şi aflat sub focul criticilor de la invazia Ucrainei, a anunţat marţi că...

Roșu (ASF): Subscrierile pe segmentul RCA au crescut cu 122%, în T1

Volumul subscrierilor pe segmentul RCA a crescut cu 122% în primul trimestru (T1), la aproape 2,5 miliarde de lei, potrivit vicepreședintelui ASF, Cristian Roșu. „Anul...

A rămas la aceeași părere. Ciolacu spune că impozitul progresiv trebuie introdus

Marcel Ciolacu, președintele PSD, își menține părerea. Crede că impozitul progresiv trebuie introdus. Ciolacu a mai spus că ar trebui măcar procedurile realizate. Acesta s-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă