11.3 C
București
duminică, 17 octombrie 2021

Alexandru Rafila: Cinci milioane de români vor primi vaccinul anti-Covid până la vară

Alexandru Rafila anticipează că vor fi cel puțin cinci milioane de români care vor fi primi un vaccin anti-Covid-19 până în vara anului viitor. Trei tipuri de vaccin se află în fază avansată de testare, etapă obligatorie înainte de primirea autorizației de punere pe piață, spune reprezentantul Organizației Mondiale a Sănătății.

„Ele deja s-au produs în avans, anumite cantităţi. În cazul în care vor fi aprobate, ele vor fi disponibile imediat, cantităţi importante. Sigur nu suficiente, dar cantităţi importante care au fost deja contractate de entităţile care au plătit, practic, pentru dezvoltarea acestui vaccin. Cred că e vorba de cel puţin de zeci de milioane de doze.”, a anunțat Alexandru Rafila miercuri seară la TVR1.

Rafila atrage atenția că România trebuie să se pregătească din timp pentru a gestiona corect și eficient distribuție vaccinului anti-Covid-19 care va ajunge prima dată spre administrare la cadrele medicale aflate în prima linie de luptă cu noul coronavirus.

„Norocul nostru că suntem în Uniunea Europeană. Dar ce vreau să înţelegem, asta trebuie să fie foarte clar: organizarea vaccinării depinde de fiecare stat, adică nu ne organizează Comisia Europeană şi vaccinarea şi atunci, ştiţi că noi nu suntem chiar cei mai mari campioni ai organizării şi e bine să începem lucrurile din timp, încât să nu ne trezim în situaţia ca aşteptările oamenilor să primească vaccin să fie înşelate de incapacitatea de a-l administra.”, a adăugat Alexandru Rafila, citat de News.ro.

Ultima oră
Pe aceeași temă