3.8 C
București
marți, 30 noiembrie 2021
AcasăȘtirile zileiInternaționalAlegeri parlamentare Germania. Cine e pe primul loc în opțiunile de vot

Alegeri parlamentare Germania. Cine e pe primul loc în opțiunile de vot

Partidul Social-Democrat (SPD) se clasează pe primul loc în preferinţele de vot înaintea scrutinului parlamentar programat în septembrie în Germania, devânsând pentru prima dată în ultimii 15 ani Uniunea Creştin-Democrată (CDU), informează postul german N-TV.

Conform unui sondaj efectuat de Institutul Forsa pentru posturile de televiziune RTL şi N-TV, Partidul Social-Democrat (SPD, centru-stânga) a câştigat 2% în ultima lună şi este creditat acum cu 23% din intenţiile de vot.

Uniunea Creştin-Democrată / Uniunea Creştin-Socială (CDU/CSU, centru-dreapta), partidul cancelarului Angela Merkel, a pierdut 1% în ultima lună şi este acum la nivelul de 22%.

Alianţa ’90 / Verzi este creditată cu 18% din intenţiile de vot, iar Partidul Liber-Democrat (FDP, liberal) este la nivelul de 12%. Formaţiunea de extremă-dreapta Alternativă pentru Germania (AfD) este creditată cu 10%, iar Die Linke (stânga) este la nivelul de 6%.

Olaf Scholz, candidatul Partidului Social-Democrat (SPD) pentru postul de cancelar, este creditat cu 30% din intenţiile de vot, Armin Laschet, candidatul CDU/CSU, are o popularitate de doar 11%, iar Annalena Baerbock, candidatul Alianţei ’90 / Verzi, este la nivelul de 15%.

Germania va organiza alegeri parlamentare pe 26 septembrie. Angela Merkel a anunţat că nu va mai candida pentru postul de cancelar.

Cele mai citite

Peste 70 de români sunt blocați în Maroc! Doar două companii aeriene efectuează zboruri din regiune

Autoritățile din Maroc au închis granițele pentru două săptămâni pentru a se proteja de tulpina Omicron. Zeci de români sunt acum blocați în țară...

Ziua Națională. Decrete semnate de Klaus Iohannis

Cu prilejul Zilei Naţionale a României, Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat o serie de decrete de decorare. Astfel, în semn de înaltă apreciere...

Televizoarele și laptopurile, în topul vânzărilor de Black Friday

Pandemia a schimbat regulile, astfel că statul mai mult acasă i-a făcut pe români să cumpere televizoare, telefoane, laptopuri, plăci video, monitoarele, SSD-urile, aprodusele...
Ultima oră
Pe aceeași temă