15 C
București
luni, 20 septembrie 2021

Ajungem din nou cu trenul la Putna

Căile Ferate Române anunță într-un comunicat de presă că, începând cu data de 15 august, se redeschide circulația feroviară spre Putna.

„Menționăm că linia va fi redeschisă în data de 14 august 2018, dată la care va circula doar un tren de probă de tip AM Desiro, ”Săgeata albastră” pe traseul Suceava – Putna, cu plecare în jur de ora 11 din stația CF Suceava și sosire în stația Putna Centru în jur de ora 14. Ruta parcursă va fi Suceava-Suceava Nord – Dărmănești – Milișăuți – Țibeni-Dornești – Rădăuți – Gălănești – Vicov – Vicovu de Jos – Vicovu de Sus – Bivolarie – Gura Putnei – Putna Troiță – Putna Centru”, mai menționează în comunicatul de presă transmis publicației România Liberă.

Secția Dornești – Gura Putnei a fost închisă inițial din cauza inundațiilor în perioada 2008 – 2010, iar după efectuarea lucrărilor de reparații a funcționat până în anul 2012, când operatorii de transport feroviar nu au mai operat pe această secție. Reparația s-a făcut prin eforturi proprii. Printre lucrările efectuate: înlocuirea traverselor necorespunzătoare de lemn (circa 6.000 buc); îndepărtarea vegetaţiei din gabarit pentru asigurarea vizibilității la trecerile la nivel; igienizarea clădirilor din stațiile Rădăuți și Putna.

CFR mai menționează că „pentru a satisface cerințele de transport local și pentru a permite transportul către obiectivele turistice importante, se vor înființa temporar alte 4 puncte de oprire în linie curentă (halte), după cum urmează:Halta Rădăuți Gara Mică, la km 7+230; Halta Vicov Motel, la km 22+600); Halta Putna Troiță, la km 1+680; Halta Putna Centru, la km 4+350.”

 

Ultima oră
Pe aceeași temă