13.5 C
București
vineri, 24 septembrie 2021

A murit ambasadorul României în Grecia, George Ciamba

Ambasadorul României în Grecia, George Ciamba, a murit în noaptea de duminică spre luni, a anunțat, luni, 12 iulie, printr-un anunț postat pe internet, diplomatul Mihnea Motoc.

„S-a stins azi noapte din viață, după o lungă suferință, prin care a trecut lucrând până în ultima clipă, ambasadorul George Ciamba. Una din cele mai stralucite minți, politice și diplomatice, ale generației noastre și un om de mare finețe, George mi-a fost coleg și prieten apropiat de când am început să lucrăm în Ministerul Afacerilor Externe. În cariera lui exemplară, a avut o contribuție enormă la amplificarea parteneriatului strategic româno-american, la aderarea noastră la NATO; a fost un desăvârșit ambasador al României în Grecia și Turcia și ministrul afacerilor europene în timpul Președinției române a Consiliului U.E. din 2019. Dispariția sa este o mare pierdere pentru diplomația română, dar și mai mult pentru cei dragi și apropiați”, a anunțat Mihnea Motoc.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă