15 C
București
luni, 20 septembrie 2021

9.000 de persoane retase de la imunizarea cu vaccinul AstraZeneca

Totuși, alte 5.740 s-au programat pe locurile rămase libere.

„Din cele 200.000 de persoane înscrise la vaccinare cu vaccinul de la AstraZeneca, 9.000 de înscrieri au fost retrase în cursul zilei astăzi. Însă, pe măsură ce locurile s-au eliberat în platforma de programare, peste 5.740 de persoane au ocupat sloturile disponibile. 5.740 de persoane s-au programat pe sloturile libere pentru vaccinurile produse de AstraZeneca”, a declarat Baciu, pentru Agerpres.

El a subliniat că dozele din lotul retras în carantină au fost înlocuite.

„Lotul acela rămâne în carantină. Vorbim de 4.300 de doze, nu foarte mult. Le-am înlocuit. Am dat dispoziţie de aseară ca aceste doze să fie înlocuite. Dozele cu pricina să fie retrase de către DSP-uri în carantină. Le menţinem deoparte temporar până se finalizează analiza. Acestea au fost înlocuite, astfel încât persoanele programe astăzi au putut beneficia de doze din alte locuri de la compania AstraZeneca”, a explicat secretarul de stat.

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea Împotriva COVID-19 a decis joi seară că peste 4.000 de doze de vaccin AstraZeneca, provenind dintr-un lot pentru care Italia a decis suspendarea temporară a administrării, vor fi carantinate temporar, însă va continua vaccinarea cu serul din celelalte loturi. 

Ultima oră
Pe aceeași temă