20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalCriza din Ucraina80000 de soldați ruși au fost uciși sau răniți în invazia pornită...

80000 de soldați ruși au fost uciși sau răniți în invazia pornită contra Ucrainei

Aproximativ 80000 de soldați ruși au fost uciși sau răniţi de la începutul invaziei Ucrainei, a declarat luni numărul trei al Pentagonului, Colin Kahl, subliniind că obiectivele anunţate de preşedintele rus, Vladimir Putin, nu au fost încă atinse, notează AFP şi Reuters.

“Ruşii au pierdut probabil 70.000 sau 80.000 de soldaţi în mai puţin de şase luni”, a declarat presei Colin Kahl, secretar adjunct pentru afaceri politice în Departamentul american al Apărării, subliniind că cifra include morţi şi răniţi.

Forţele ruse au pierdut, de asemenea, “3.000 sau 4.000” de vehicule blindate şi ar putea duce lipsă de rachete ghidate de precizie, în special rachete aer-sol şi mare-sol, a adăugat el.

“Este absolut remarcabil, având în vedere că ruşii nu au atins niciunul dintre obiectivele lui Vladimir Putin la începutul războiului”, a continuat oficialul american, potrivit agerpres.ro.

80000 soldați ruși au fost uciși în invazia contra Ucrainei, dar obiectivele trasate de Putin nu au fost atinse în totalitate

„ Au progresat oarecum în est, deşi foarte puţin în ultimele săptămâni”, a menţionat el. “Dar acest lucru a avut un cost extraordinar pentru armata rusă din cauza calităţii armatei ucrainene şi a ajutorului internaţional pe care aceasta l-a primit”, a mai spus demnitarul american.

Colin Kahl a recunoscut că şi forţele ucrainene au suferit pierderi grele, fără să ofere detalii.

Kievul a raportat cel puţin 10.000 de morţi şi 30.000 de răniţi în trupele sale.

Potrivit unei surse militare sub protecţia anonimatului, armata ucraineană, care avea un efectiv de 170.000 de soldaţi activi şi 100.000 de rezervişti la începutul războiului din 24 februarie, s-a întărit pentru a ajunge la 300.000 până la 350.000 de militari.

Înainte de invazia Ucrainei la 24 februarie, aproximativ 150.000 până la 200.000 de soldaţi ruşi erau desfăşuraţi la frontierele Ucrainei, potrivit estimărilor occidentale, reaminteşte AFP. 

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Proiect de pace durabilă

Anulată de două războaie în curs, Ucraina și Gaza, și umbrită de conflicte potențiale, precum cel din jurul Taiwanului, pacea este din nou tematizată....

Reforma austerității, îmblânzită. Plafonări peste plafonări de la Guvern

După austeritatatea de anul trecut și cu un deficit bugetar la limită, Executivul face cadouri pentru români, iar angajații din companiile de stat pot...

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă