15 C
București
luni, 20 septembrie 2021

164 deținuți și 139 angajați din Penitenciare sunt infectați cu Covid-19

„Pentru un număr de 164 de persoane private de libertate confirmate pozitiv SARS-CoV-2 se asigură tratament specific în Penitenciarele-Spital Bucureşti-Jilava şi Constanţa-Poarta Albă, sub îndrumarea structurilor de resort din sistemul public de sănătate. Raportat la particularităţi şi indicaţii terapeutice, situaţia statistică poate suferi modificări. Persoanele pentru care se emite decizia externării beneficiază, în continuare, de monitorizare medicală în unităţile penitenciare prestabilite.”, a anunțat luni Administrația Națională a Penitenciarelor.

Instituția precizează că în acest moment sunt 139 angajați în penitenciarele din țară care sunt infectați cu noul coronavirus și că până acum în doar zece unități din subordinea Administrației Naționale a Penitenciarelor nu s-a înregistrat vreun caz de infectare cu Covid-19.

„139 de poliţişti de penitenciare sunt, în prezent, confirmaţi pozitiv SARS-CoV-2 şi respectă recomandările Direcţiilor de Sănătate Publică competente. Administraţiile locurilor de deţinere au implementat, de asemenea, măsuri specifice de intervenţie, nefiind raportate disfuncţionalităţi în derularea misiunilor şi activităţilor curente. Amintim că, la nivelul tuturor unităţilor subordonate Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.”, a transmis ANP.

Ultima oră
Pe aceeași temă