23 C
București
duminică, 4 iunie 2023
AcasăJustițieCine le-a dat ordin senatorilor cum să voteze? Raluca Turcan (PNL) susține...

Cine le-a dat ordin senatorilor cum să voteze? Raluca Turcan (PNL) susține că decizia privind plafonul de abuz în serviciu „nu a fost discutată în partid”

Raluca Turcan, deputat PNL, afirmă că decizia în urma căreia senatorii PNL au votat pragul pentru abuzul în serviciu nu a fost discutată în interiorul PNL.

Raluca Turcan a fost întrebată, într-o emisiune la Digi 24, cine din PNL a propus acest prag. „Această decizie nu a fost discutată în partid deci nu are importanță cine a propus”, a răspuns Raluca Turcan. Ea a admis, pe de altă parte, că votul din Senat a adus mari prejudicii de imagine PNL.

Votul din Senat s-a desfășurat în ziua de 29 martie 2023. Cu majoritate de voturi, senatorii au aprobat un proiect de lege care stabilește că, sub plafonul de 250.000 de lei, o faptă nu va fi considerată abuz în serviciu. Imediat după aceea, o serie de politicieni din toate partidele Coaliției guvernamentale (PNL, PSD, UDMR) au susținut că ei nu sunt de acord cu acest plafon. Unii au spus că ar fi necesar un plafon mai mic, alții au susținut că infracțiunea de abuz în serviciu nu trebuie condiționată de niciun plafon.

Unul dintre cei care au criticat votul din Senat a fost europarlamentarul Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte PNL. Acesta a precizat că propunerea privind respectivul plafon nu a venit de la Guvern. Altfel spus, Rareș Bogdan a admis că propunerea a venit de la partidele Coaliției.

Surse politice susțin totuși că propunerea ar fi venit de la secretarul general al Guvernului, Marian Neacșu.

În urma scandalului iscat, atât președintele PNL cât și președintele PSD au afirmat că vor ține cont de opinia Ministerului Justiției. Ministerul Justiției, la rândul său, a anunțat că ar fi oportun un prag de 9000 de lei.

Decizia finală asupra acestui proiect de lege va veni de la Camera Deputaților, în calitate de Cameră decizională.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
00:00:47

VIDEO: Ministrul indian al căilor ferate supraveghează locul tragediei

Ministrul căilor ferate Ashwini Vaishaw a vizitat duminică (4 iunie) locul celui mai grav accident feroviar din India din ultimele decenii pentru a monitoriza...

Secretarul de stat al SUA, către poporul rus: „Nu putem alege viitorul pentru voi”

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a adresat un mesaj poporului Rusiei, în care îi invită pe cetățenii ruși să decidă singuri ce...

MAE, atenționare de călătorie pentru Franța, pe 6 iunie. Greva generală va perturba transporturile

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Franța că marţi, 6 iunie, este prevăzută o...
Ultima oră
Pe aceeași temă