1.5 C
București
joi, 1 decembrie 2022
AcasăJustițieProcurorii cer arestare preventivă pentru fostul președinte Igor Dodon

Procurorii cer arestare preventivă pentru fostul președinte Igor Dodon

Procurorii din Republica Moldova cer arestare preventivă pentru fostul președinte Igor Dodon.

Fostul șef de stat este acum reținut, pe termen de 72 de ore. Mandatul de reținere ar urma să expire mâine, 27 mai 2022. Dodon este acum păzit în arestul unei secții de poliție din Chișinău.

Alături de Igor Dodon a fost reținut și cumnatul său, Petru Merineanu. Acțiunea de reținere a fost realizată de procurori anticorupție însoțiți de luptători ai SIS. Au fost realizate mai multe percheziții, inclusiv la domiciliul lui Dodon și la sediul unei organizații pe care o conduce fostul șef de stat. Și pentru Merineanu, ca și pentru Dodon, procurorii anticorupție au cerut arestarea preventivă.

Anchetatorii îl cercetează pe Dodon pentru comiterea mai multe infracțiuni. Acestea sunt coruperea pasivă, acceptarea finanțării unui partid politic de către o organizație criminală, trădare de Patrie și îmbogățire ilicită.

Arestare preventivă, la mai puțin de doi ani după ce a pierdut funcția de șef de stat

„Este un dosar în mare parte politic”, le-a declarat jurnaliștilor Igor Dodon. Conexiunea politică poate fi aceea că Dodon este un susținător al bunelor relații cu Rusia.

La finalul anului 2020, Dodon a pierdut alegerile prezidențiale în favoarea Maiei Sandu. De asemenea, în anul 2021, partidul lui Dodon, PSRM, a pierdut majoritatea în Parlamentul de la Chișinău și a trecut în opoziție.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Doi militari au leșinat la parada de la Vaslui

Doi militari au leșinat în timpul desfășurării acțiunilor de la Vaslui, dedicate Zilei Naționale a României. Ambii militari au primit îngrijiri medicale și sunt în...

Lavrov face atacuri furibunde asupra Occidentului, NATO, OSCE și SUA

Ministrul de externe rus Serghei Lavrov s-a lansat joi într-o serie de atacuri asupra Occidentului, NATO, OSCE şi SUA, dar nu l-a uitat nici...

Armata Română defilează cu arme americane la Ziua Națională

Militarii români vor defila cu cele mai noi arme la parada dedicată Zilei Naționale, cele mai noi dintre acestea fiind arme americane. Cele mai spectaculoase...
Ultima oră
Pe aceeași temă