7.4 C
București
vineri, 31 martie 2023
AcasăJustițieDouă persoane reţinute şi control judiciar pentru o alta pentru trafic de...

Două persoane reţinute şi control judiciar pentru o alta pentru trafic de droguri de mare risc

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Vrancea au dispus, sâmbătă, reţinerea pentru 24 de ore a doi inculpaţi şi luarea măsurii controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile faţă de un al treilea inculpat într-o cauză având ca obiect comiterea infracţiunii de trafic de droguri de mare risc.

Potrivit DIICOT, în cauză s-a reţinut că, pe parcursul acestui an, pe raza judeţului Bacău, s-a constituit o grupare specializată în săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de mare risc, care s-a aprovizionat cu cocaină din Marea Britanie şi Spania prin intermediul firmelor de coletărie. După introducerea în ţară, drogurile au fost comercializate în mai multe baruri şi cluburi din judeţul Bacău.

În urma a 18 percheziţii domiciliare efectuate pe raza judeţului Bacău, au fost descoperite şi ridicate cantităţile de 30 de grame de cocaină şi 104 capsule cu substanţă albă cristalină, sumele de 5.090 de lire sterline, 2.200 de euro şi 24.145 de lei, două cântare electronice de precizie, două cartuşe calibru 16 pentru armă de vânătoare şi 20 de telefoane mobile, informează sursa citată.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vrancea, ai brigăzilor de combatere a criminalităţii organizate din Galaţi şi Bacău, poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vrancea, precum şi al jandarmilor din cadrul Inspectoratelor judeţene Vrancea şi Bacău.

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la Realitatea TV, Aleph TV și B1 TV. În presa online am lucrat la Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic. Sunt doctorandă în Științele Comunicării la SNSPA, iar tema mea de cercetare este despre criza alimentară.
Cele mai citite

Klaus Iohannis l-a primit la Cotroceni pe ministrul de Interne al Spaniei

Președintele României, Klaus Iohannis, l-a primit joi, 30 martie 2023, la Palatul Cotroceni, pe ministrul de interne al Regatului Spaniei, Fernando Grande-Marlaska Gómez, aflat...

Turcia a ratificat aderarea Finlandei la NATO

Parlamentul turc a ratificat în unanimitate joi seară aderarea Finlandei la NATO, care era blocată din mai anul trecut, la câteva zile după un...
Ultima oră
Pe aceeași temă