2.3 C
București
sâmbătă, 4 februarie 2023
AcasăJustițieCurtea de Conturi "susține actul de justiție" cu privire la Bădălău, reținut...

Curtea de Conturi „susține actul de justiție” cu privire la Bădălău, reținut de DNA

Ancheta referitoare la Niculae Bădălău, reținut de DNA, a determinat o reacție oficială de la Curtea de Conturi a României.

„Curtea de Conturi a României a luat act de comunicatul Direcţiei Naţionale Anticorupţie privind măsurile dispuse de procurori cu privire la domnul Niculae Bădălău, consilier de conturi, vicepreşedinte al Autorităţii de Audit. Curtea de Conturi a României reiterează poziţia de susţinere a actului de justiţie şi îşi exprimă încrederea că autorităţile competente vor soluţiona acest caz în conformitate cu prevederile Constituţiei României şi cu reglementările incidente”, anunță un comunicat al Curții de Conturi.

Niculae Bădălău a fost reținut duminică, 27 noiembrie 2022. În ziua de 28 noiembrie 2022, pentru el s-ar putea decide arestarea preventivă. PSD a cerut, la data de 28 noiembrie, ca Bădălău să demisioneze din conducerea Curții de Conturi. „Domnul Bădălău nu mai este membru al PSD din anul 2020”, a specificat purtătorul de cuvânt al PSD, senatorul Radu Oprea.

Niculae Bădălău este unul dintre cei mai importanți politicieni proveniți din PSD. Acuzațiile împotriva lui se referă la mită și trafic de influență. Bădălău deține actuala funcție, de la Curtea de Conturi, din anul 2020, cu aprobarea Parlamentului României. La acel moment, Bădălău a demisionat din fruntea filialei PSD Giurgiu. Preluarea actualei funcții de către Bădălău fusese controversată, pe motiv că n-ar avea experiență ca economist, ci ca inginer. Totuși, timp de un an, în perioada 2018 – 2019, Bădălău a fost chiar ministru al Economiei.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

România, rate ale mortalității prin cancer cu 48% mai mari decât media UE

România înregistrează rate ale mortalității prin cancer cu 48% mai mari decât media Uniunii Europene în rândul persoanelor cu vârste cuprinse între 15 și...

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 346: SUA vor folosi fondurile confiscate de la un oligarh rus, pentru a ajuta Kievul

Departamentul de Justiţie al Statelor Unite a anunţat primul transfer al unor fonduri ruseşti confiscate, cu scopul de a ajuta Ucraina."Anunţ astăzi că am...
Ultima oră
Pe aceeași temă