4.8 C
București
miercuri, 7 decembrie 2022
AcasăJustițieCurtea de Apel menține sechestrul pe bunurile primarului Negoiță în ancheta ROSAL

Curtea de Apel menține sechestrul pe bunurile primarului Negoiță în ancheta ROSAL

Curtea de Apel București menține sechestrul pe bunurile primarului Sectorului 3, Robert Negoiță, în ancheta ROSAL.

Curtea de Apel București (CAB) a decis să mențină măsurile asiguratorii „asupra bunurilor aparţinând inculpatului ROBERT SORIN NEGOIȚĂ până la concurenta sumei de 578.446.818,637 lei”. Decizia CAB a fost anunțată luni, 26 septembrie 2022. Această decizie nu este definitivă și poate fi contestată la Curtea Supremă.

Dosarul în care este inculpat primarul Negoiță a fost întocmit de procurorii DNA. Pe baza acestui dosar, în august 2022, Robert Negoiță a fost trimis în judecată. Primarul este acuzat de două infracțiuni de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite cu consecințe deosebit de grave, de o infracțiune de instigare la abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite cu consecințe deosebit de grave, precum și de o infracțiune de complicitate la fals intelectual.

Ancheta ROSAL se referă la un contract de salubritate

În același dosar sunt judecați Elena Petrescu, George Alexandru Manciu, Irina Gina Soroceanu și Florentina Pencea. Elena Petrescu este consilier local și viceprimar al Sectorului 3. Celelalte persoane implicate sunt directori în cadrul Primăriei Sectorului 3.

Dosarul se referă la un contract de salubritate din anul 1999, care ar fi fost prelungit ilegal. Prelungirea s-a făcut prin acte adiționale care au mărit inclusiv valoarea contractului.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Top Google – ce au căutat românii pe internet anul acesta

Google România va prezenta, miercuri, într-o conferinţă de presă, listele cu cele mai populare căutări în online realizate de către români în 2022, de...

Ursula von der Leyen vrea ca țările din Balcanii de Vest să se distanțeze de Rusia și China

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, le-a cerut marţi ţărilor din Balcanii de Vest, la summitul de la Tirana, să se disocieze de...

Ungaria, în criză de benzină și motorină la pompe

Guvernul Victor Orban a renunțat la plafonul de preț pentru carburanți, impus în luna noiembrie 2021, pe fondul crizei provocate de lipsa importurilor și...
Ultima oră
Pe aceeași temă