Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

Viorel Salan: Există suspiciuni că persoane care au intrat în arhiva SIPA

Senatorul PSD Viorel Salan aspune că există suspiciuni că persoane care au intrat în arhiva SIPA în anul 2005 nu au întrunit condiţiile legale.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 08.05.2018 - 13:11

Senatorul PSD Viorel Salan, preşedintele Comisiei parlamentare de anchetă a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru clarificarea aspectelor ce ţin de desfiinţarea Direcţiei Generale de Protecţie şi Anticorupţie, spune că există suspiciuni că persoane care au intrat în arhiva SIPA în anul 2005 nu au întrunit condiţiile legale.

"Am vrut să vedem circuitul documentelor în vederea preluării şi constituirii arhivei DGPA. (...) Sunt aspecte care ţin de anul 2005. Au fost situaţii când s-a pătruns în incinta fostei DGPA de către unele persoane. (...) Există suspiciuni, din datele pe care le avem până în momentul de faţă, că persoanele care au pătruns în arhiva SIPA nu au avut documente legale", a afirmat Salan, marţi, după şedinţa Comisiei SIPA.

El a adăugat că vor mai avea loc audieri în Comisia SIPA doar dacă analiza documentelor şi a datelor din audierile de până acum vor impune acest lucru.

"Ne limităm aici cu audierile. Vor mai fi audieri doar dacă se impune în urma studierii documentelor din corespondenţa avută cu instituţii ale statului şi datele culese din audierile din Comisia SIPA", a precizat Salan.

Preşedintele Comisiei SIPA şi-a exprimat speranţa ca raportul final al forului să fie finalizat şi dezbătut în plenul Parlamentului până pe data de 15 iunie.

"Sper ca, până la sfârşitul lunii mai, să creionăm raportul final pe care să îl transmitem, după dezbatere în comisie, Birourilor permanente reunite, astfel încât până la 15 iunie să fie dezbătut în plenul comun al celor două Camere ale Parlamentului", a afirmat Salan.

În şedinţa de marţi a comisiei au fost audiaţi Dumitru Frăţilă - fost şef serviciu sinteze în DGPA, Cătălin Zlotea - subofiţer la Administraţia Naţională a Penitenciarelor, Grigore Cihărean - fost angajat la Serviciul 5 DGPA Deva, Sorin Dumitraşcu - fost director adjunct al ANP în perioada martie 2006 - februarie 2007.

Comentarii

loading...