10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăViorel Salan: Există suspiciuni că persoane care au intrat în arhiva SIPA

Viorel Salan: Există suspiciuni că persoane care au intrat în arhiva SIPA

Senatorul PSD Viorel Salan, preşedintele Comisiei parlamentare de anchetă a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru clarificarea aspectelor ce ţin de desfiinţarea Direcţiei Generale de Protecţie şi Anticorupţie, spune că există suspiciuni că persoane care au intrat în arhiva SIPA în anul 2005 nu au întrunit condiţiile legale.

“Am vrut să vedem circuitul documentelor în vederea preluării şi constituirii arhivei DGPA. (…) Sunt aspecte care ţin de anul 2005. Au fost situaţii când s-a pătruns în incinta fostei DGPA de către unele persoane. (…) Există suspiciuni, din datele pe care le avem până în momentul de faţă, că persoanele care au pătruns în arhiva SIPA nu au avut documente legale”, a afirmat Salan, marţi, după şedinţa Comisiei SIPA.

El a adăugat că vor mai avea loc audieri în Comisia SIPA doar dacă analiza documentelor şi a datelor din audierile de până acum vor impune acest lucru.

“Ne limităm aici cu audierile. Vor mai fi audieri doar dacă se impune în urma studierii documentelor din corespondenţa avută cu instituţii ale statului şi datele culese din audierile din Comisia SIPA”, a precizat Salan.

Preşedintele Comisiei SIPA şi-a exprimat speranţa ca raportul final al forului să fie finalizat şi dezbătut în plenul Parlamentului până pe data de 15 iunie.

“Sper ca, până la sfârşitul lunii mai, să creionăm raportul final pe care să îl transmitem, după dezbatere în comisie, Birourilor permanente reunite, astfel încât până la 15 iunie să fie dezbătut în plenul comun al celor două Camere ale Parlamentului”, a afirmat Salan.

În şedinţa de marţi a comisiei au fost audiaţi Dumitru Frăţilă – fost şef serviciu sinteze în DGPA, Cătălin Zlotea – subofiţer la Administraţia Naţională a Penitenciarelor, Grigore Cihărean – fost angajat la Serviciul 5 DGPA Deva, Sorin Dumitraşcu – fost director adjunct al ANP în perioada martie 2006 – februarie 2007.

Cele mai citite

Beat la volan, cu 218 km pe oră în localitate

Un șofer în vârstă de 41 de ani din Craiova a fost prins de polițiști conducând băut la volan și cu o viteză de...

Corespondentul rus de război Semion Eremin a fost ucis într-un atac cu drone

Corespondentul rus de război Semion Eremin, care lucra pentru cotidianul rusesc Izvestia, a fost ucis vineri într-un atac cu drone ucrainene în sud-estul Ucrainei,...

Lamborghini va construi o ediție limitată a variantei Huracan

Lamborghini a prezentat o ediție specială a modelului italian, cu patru vopsele deosebite, stil camuflaj. Au fost produse doar 12 exemplare, toate fiind deja...
Ultima oră
Pe aceeași temă