VIDEO Caz scandalos la Sighetu Marmației. Un profesor a sărutat o elevă în fața clasei

Un profesor de la un liceu din Sighetu Marmaţiei a fost filmat când săruta o elevă de clasa IX-a, în faţa clasei. În urma incidentului, profesorul, care are o vechime de zece ani în învăţământ, a demisionat.

Share

Adrian Bărbulescu 0 comentarii

Actualizat: 31.05.2018 - 10:34

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Maramureş, Adriana Meşter, a declarat joi pentru News.ro, că atât ISJ, cât şi conducerea unităţii de învăţământ s-au sesizat cu privire la această situaţie.

“Au avut loc discuţii cu cadrul didactic implicat în acest caz, iar în urma discuţiilor cu cadrul didactic şi conducerea unităţii de învăţământ aceasta şi-a recunoscut fapta şi a conştientizat gravitatea faptei. În consecinţă, a înaintat o cerere de încetare a contractului de muncă, astfel dându-şi demisia începând cu data de 30 mai 2018. Au avut loc discuţii cu eleva din clasa a IX-a, au fost anunţaţi părinţii elevei, atât telefonic, cât şi prin adresă oficială, iar părinţii se vor deplasa la şcoală. A fost anunţată Poliţia şi s-a apelat la sprijinul consilierului şcolar care să ofere sprijin din punct de vedere psihologic atât elevei, cât şi colectivului clasei”, a afirmat purtătorul de cuvânt al ISJ Maramureş.

Adriana Meşter a mai spus că nu au existat de-a lungul timpului sesizări la Inspectoratul Şcolar privind activitatea acestui profesor, dar comportamentul său este condamnabil, indiferent de motive. “Nu am mai avut sesizare cu privire la activitatea acestui cadru didactic. Oricum, este un comportament condamnabil indiferent de motive, acest tip de comportament nu îşi găseşte justificarea în niciun context cu atât mai mult în contextul educaţional”, a explicat purtătorul de cuvânt.

Comentarii