13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăUn post de radio obține anularea unei decizii emise de Consiliul Național...

Un post de radio obține anularea unei decizii emise de Consiliul Național al Audiovizualului

Magistrații Curții de Apel București au decis anularea Hotărârii CNA din 27.06.2017, în ceea ce priveşte rezultatul concursului pentru acordarea frecvenţelor pentru difuzarea unor servicii de programe de radiodifuziune.

Decizia Curții de Apel a fost luată după ce Radio Clasic a solicitat instanței să constate că CNA a ignorat în cadrul procedurii de concurs dispozitiile art 8 din Decizia 277/06.06.2013 cu raportare la dispozitiile art 10 lit din Legea 504/2002.

Referindu-se la aspectul de legalitate, avocatul Radio Clasic, Dorel Ene, a declarat următoarele: “Hotărârea Curții de Apel București repune în ordine procedura de acordare a licențelor audiovizuale de către CNA. De 30 de ani, CNA a ignorat obligația legală de a elabora o strategie națională de acoperire cu programe audiovizuale și a acordat licențe pentru radiodifuziune în mod discreționar, fără criterii clare și transparente”.

“Este pentru prima dată când un participant la concursurile de acordare a licențelor audiovizuale organizate de CNA a atacat în instanță procedura de concurs. Am făcut acest lucru nu pentru a câștiga Radio Clasic o licență, ci pentru a obliga o instituție a statului să respecte legea. Ne dorim o media în slujba cetățeanului Pentru noi cei care am inițiat proiectul Radio Clasic a fost uluitor să vedem cum membrii CNA clamează public interesul pentru apărarea culturii și limbii naționale, iar la vot au o cu totul altă opinie. Am încredere că justiția își va face treaba până la capăt”, a declarat directorul Radio Clasic, Andrei Enescu.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Republica Moldova transmite primele rapoarte privind îndeplinirea condițiilor de intrare în UE

Republica Moldova va înainta către Comisia Europeană, la data de 24 aprilie 2024, primele rapoarte privind îndeplinirea condițiilor de intrare în UE. Documentul va fi...

Doi jucători din Premier League, în vârstă de 19 ani fiecare, arestați pentru viol

Premier League este fără îndoială unul dintre cele mai prestigioase și urmărite campionate de fotbal din întreaga lume, însă, în ciuda renumelui său și...

Vizită importantă la București. Comisarul european pentru parteneriate internaționale vine în România

Vizita comisarului european pentru parteneriate internaționale, Jutta Urpilainen, la București în perioada 24-25 aprilie, marchează un moment important în dialogul dintre Uniunea Europeană și...
Ultima oră
Pe aceeași temă